Remco Evenepoel pred Dirko po Švici opravil ekstremen trening

Belgijski zvezdnik se po odstopu z Dirke po Italiji pripravlja na naslednje izzive. Prvi bo na sporedu lov na zmago Dirke po Švici, pred katero je Remco Evenepoel opravil neverjetno zahteven trening.

Remco Evenepoel se te dni mudi v Belgiji, kjer se pripravlja na Dirko po Švici. Po predčasnem odhodu z Dirke po Italiji je že okreval in znova dviguje formo za naslednje glavne cilje. To bosta predvsem branjenje naslova državnega prvaka v kronometru in svetovnega prvaka na cesti, a še pred tem je na sporedu Dirka po Švici.

Belgijec je nanjo očitno dobro pripravljen. Na to kažejo številke z zadnjega treninga, ki ga je član Soudal-Quick Stepa poimenoval “personaliziran Liege-Bastogne-Liege”. Velik del treninga je namreč opravil na trasi, ki sestavlja najstarejšo dirko v koledarju in prečkal tudi nekatere znamenite vzpone, kot so Col de La Redoute, Cote de Stockeu, Roche-aux Faucons in drugi.

Ob koncu treninga se je na kolesarskem računalniku Belgijca izpisalo 231 kilometrov in kar 4335 višinskih metrov. Za celotno traso je potreboval nekaj več kot 7 ur obračanja pedal, v povprečju pa je vozil s hitrostjo 32,4 km/h.

Neverjetni podatki o treningu Remca Evenepoela. (vir: zajem zaslona / Strava)

Celoten trening je z občasnimi objavami Evenepoel obeležil na svojem Instagram profilu. Ena bolj pomembnih fotografij je zagotovo nastala na vzponu Col de La Redoute, ki ga je poimenoval za najljubši klanec na svetu. Na njem je namreč v sklopu Liege-Bastogne-Liegea že dvakrat prikazal odločilen napad, ki ga je nato pretvoril v zmago.  

Evenepoel je pred Dirko po Švici več kot očitno v dobri formi in bo tam veljal za enega glavnih favoritov za končno zmago. Ekipa bo v celoti podrejena njemu. Ob sebi bo imel še Tima Merlierja, Jamesa Knoxa, Kasperja Asgreena, Mattia Cattanea, Maura Schmida in Berta Van Lerbergheja.

Švicarska preizkušnja se začne v nedeljo s posamično vožnjo na čas.

Prejšnji članekAlejandro Valverde dokazuje, da še vedno lahko zmaguje
Naslednji članekMikkel Bjerg presenetil Jonasa Vingegaarda in odnesel etapno zmago ter rumeno majico