Remco Evenepoel potrdil nastop na Dirki po Italiji!

Remco Evenepoel je prekinil ugibanja javnosti in potrdil, da bo v letu 2023 nastopil na Dirki po Italiji. Belgijec trenutno preživlja čas v Italiji, kjer si že ogleduje nekatere pomembne etape naslednje izvedbe italijanskega kroga.

Po izjemni sezoni, ki jo ima Remco Evenepoel za seboj, so se pojavljala številna ugibanja, kateri Grand Tour bo napadal v prihodnjem letu. Dilema je bila predvsem med nastopom na Dirki po Italiji in debijem na Dirki po Franciji.

Krstna vožnja na največji dirki na svetu bo morala še počakati. Evenepoel se je namreč z ekipo odločil, da bo v prihajajoči sezoni napadal rožnato majico Dirke po Italiji. To mu predstavlja logično stopničko višje, brez prevelikega pritiska, ki ga prinaša francoska preizkušnja.

Prav tako trasa Dirke po Italiji precej bolj odgovarja mlademu Belgijcu kot trase Dirke po Franciji. Italijanski organizatorji so namreč začrtali kar 70 kilometrov vožnje na čas, discipline, v kateri Evenepoel sodi med najboljše na svetu. Na drugi strani Dirka po Franciji ponuja le klavrnih 22 kilometrov kronometra.

V letu 2023 bom nastopil na Giru,” je v videoposnetku sporočil 22-letnik. “Zelo se veselim, zame bo to posebna izvedba, saj bom dirkal v mavrični majici.”

Priprave na Dirko po Italiji so za Evenepoela že v polnem teku. V teh dneh v družbi športnega direktorja Davida Bramatija opravlja oglede etap v okolici Amalfija.

Še posebej veliko pozornosti bo namenil sedmi etapi, ki bo najtežja v prvem tednu. Začela se bo le slabih 100 kilometrov od Amalfija v mestecu Capua, končala pa s 26,5 kilometra dolgim vzponom do smučarskega središča Campo Imperatore.

“Opravljam oglede in se zabavam z Bramo. Upam, da se kmalu vidimo tukaj v Italiji. Upam, da bo čim več ljudi prišlo gledat mene in ekipo, saj mislim, da lahko dirkamo dobro.”

Za Remca Evenepoela bo to drugi nastop na italijanskem krogu. Prvič je na njem nastopil lani, ko je po težavah dirko predčasno zapustil. V letošnji sezoni je nato dokazal, da lahko osvaja tudi tritedenske dirke, saj je prišel do velike zmage na Dirki po Španiji.

Prejšnji članekPo le dveh dneh poskus vožnje preko Afrike končala v bolnišnici
Naslednji članekTobias Foss le s težavo išče svoje mesto v ekipi Jumbo-Visme