Remco Evenepoel o Primožu Rogliču: “Na Giru bo najboljši kolesar za Grand Toure”

Kolesarski svet že težko pričakuje majsko Dirko po Italiji, ki se bo letos lahko pohvalila z zvezdniško štartno listo. Osrednji dvoboj za zmago pa bosta bila Remco Evenepoel in Primož Roglič.

Svoj nastop na Dirki po Italiji so potrdili že številni zvezdniki karavane. V Italijo bodo pripotovali Geraint Thomas, Joao Almeida, Aleksandr Vlasov in drugi, a kolesarska javnost pričakuje predvsem boje Remca Evenepoela in Primoža Rogliča.

Od Evenepoela se po lanski zmagi na Dirki po Španiji pričakuje veliko, na drugi strani pa je Primož Roglič že dokazan kolesar za tritedenske dirke, po lanskih težavah pa se bo želel vrniti v velikem slogu.

Dvojec se je že pomeril na Vuelti, ki jo je moral Roglič zaradi padca predčasno zapustiti. Rdečo majico je tako osvojil Evenepoel, ki pa na Dirki po Italiji ne želi prevzeti vloge prvega favorita. Pritisk namreč prenaša na Slovenca in tako že januarja začenja miselne igre.

“Sprva sem bil presenečen, saj so teden prej objavili, da ga na Giru ne bo, zato je bilo zanimivo prebrati, da bo vozil v Italiji. A sem zelo vesel, da Primož pride na Giro,” je povedal Evenepoel.

“Upam, da bo lahko imel dobro pripravo in bo okreval po poškodbi rame. Želim si, da bo vsak v dobri formi in nas čaka dobra dirka na zelo težki trasi. “

Evenepoel in Roglič sta se pomerila že večkrat. Za zdaj je s tremi skupnimi zmagami uspešnejši slovenec, ki je bil s strani Belgijca poražen zgolj na Dirki po Španiji.

Evenepoel je mnenja, da je Roglič kolesar, ki ga je potrebno premagati. Sam bo raje zavzel vlogo napadalca, saj je vloga branilca v kolesarstvu izjemno težka in nehvaležna.

“Seveda je mož za premagati, zakaj pa ne? Ima več izkušenj na Grand Tourih kot jaz. Na Giru je že bil tretji in še vedno je Primož Roglič, trikratni zmagovalec Vuelte, ki je že večkrat stal na zmagovalnem odru Grand Toura.”

“Le poglejte njegove dosežke. Na Giru bo najboljši kolesar za Grand Toure. Lepo bo dirkati proti njemu.”

Remco Evenepoel in Primož Roglič sta se že udarila lani na Dirki po Španiji. Čeprav se njun boj zaradi odstopa Rogliča ni odvil do konca in je Evenepoel v zadnjem tednu ostal brez resnega tekmeca za zmago, je Belgijec lahko spoznal kvaliteto našega asa.

“Nima strahu. Povsod želi tvegati in pridobiti nekaj časa. To lahko stori na vsakem terenu – eksplozivnih zaključkih, strmih vzponih ali celo na ravnini. Zelo je močen in ima dober šprint.”

“Čas lahko pridobi povsod, kjerkoli želi. Na to moramo biti pozorni,” je še dodal Belgijec.

Evenepoel že vse od napovedi, da bo nastopil na Dirki po Italiji, znižuje pričakovanja in se otresa pritiska prvega favorita. Že večkrat je poudaril, da v Italijo ne potuje z mislijo na zmago, pač pa lovom na etapne zmage in visoko uvrstitvijo v skupnem seštevku.

“Glavni cilj so etapne zmage, potem se bom otresel glavnega pritiska. Skupnega seštevka pa ne moreš predvidevati. Lahko imaš smolo, napačen trenutek, slab dan, zboliš, a če končaš z etapno zmago, imaš še vedno dober Grand Tour.”

“Ciljam na najboljšo deseterico, najboljšo peterico ali stopničke,” preveč konkretnega odgovora ni želel podati Evenepoel. “Zmaga bi bila sanjska, a začeli bomo z etapnimi zmagami.”

Prejšnji članekDylan van Baarle navdušen nad možnostmi Jumbo-Visme v spomladanskem delu
Naslednji članekZa Thibauta Pinota bo sezona 2023 zadnja med profesionalci