Remco Evenepoel: “Nisem človek, ki bi zaigral takšne reči”

Remco Evenepoel je bil ob Primožu Rogliču včeraj glavna tema kolesarskih pogovorov. Ob napadu Primoža Rogliča se je namreč ustavil ob robu cestišča in zaradi predrte zadnje gume zahteval menjavo kolesa. Zaradi pravila 3 kilometrov mu je bil pripisan čas glavnine. Mnogi so se spraševali, ali je Evenepoel res imel tehnično okvaro ali pa je le izkoristil ponujeno pravilo. Belgijec dvomljivcem sedaj odgovarja.

Kar bi morala biti mirna ravninska etapa, ki bi karavano popeljala v napet zadnji teden, je bila vse prej kot to. Primož Roglič jo je popestril z izjemnim napadom, nato pa še dodatno začinil z grdim padcem.

Kot da to ni bilo dovolj, je dramo dodala tudi predrta zadnja guma Remca Evenepoela tik po napadu Rogliča. Belgijec, ki je bil v tistem trenutku slabo postavljen, je dobil pripisan čas glavnine in tako izgubil le osem sekund. Mnogi so se nato spraševali, ali ni morda le izkoristil nevtralizacije časa v zadnjih 3 kilometrih in tako poskrbel, da ni izgubil prednosti v skupnem seštevku.

Ko se je že vnela huda debata na socialnih omrežjih in so zaokrožile mnoge teorije zarote, se je oglasil tudi Evenepoel. Zatrdil je, da ne bi nikoli izigraval pravil, saj si žel, da se dirka odloči na cesti.

Nihče ne more reči ničesar. Nisem človek, ki bi zaigral takšne reči,” je bil kratek in jedrnat 22-letnik, ki je v cilju prišel pogledati Primoža Rogliča, kasneje pa mu na družbenih omrežjih tudi zaželel hitro okrevanje.

Z njim sem govoril v garderobi in ga vprašal, če je v redu. Mislim, da je bil nekoliko slab in je odšel v bolnišnico.”

Evenepoel je tudi predstavil okoliščine, v katerih je zapeljal ob rob cestišča. Razkril je, da njegov položaj ni bil idealen, a hkrati tudi ne tako slab. V mislih je imel celo boj za etapno zmago, a mu je to preprečila predrta guma.

“Borili smo se za položaj. Nisem bil čisto spredaj, a tudi ne čisto zadaj. Nekje na sredini skupine. Počutil sem se dobro in se hotel boriti za etapno zmago, a žal sem imel predrto gumo. Takoj sem začutil, da izgubljam oprijem. Moral sem jo zamenjati.”

Evenepoel je v cilju pojasnil, da so si z ekipo odšli pogledat zaključni vzpon in spoznali, da so ceste precej spolzke. Priznal je, da se je zaključka prav zaradi možnosti zdrsa nekoliko bal. To je verjetno tudi glavni razlog, da je tako hitro zahteval menjavo gume.

Prejšnji članekRemco Evenepoel po odločitvi sodnikov obdržal rdečo majico
Naslednji članekRigoberto Uran najmočnejši ubežnik, Evenepoel še dan bližje končni zmagi