Remco Evenepoel: “Ne bojim se šprinta proti Pogačarju”

Kolesarski svet je v pričakovanju prvega resnega boja med Remcom Evenepoelom in Tadejem Pogačarjem. Dvojica velja za glavna favorita na Liege-Bastogne-Liegeu, kjer bi o zmagovalcu lahko odločal tudi šprint.

Remco Evenepoel in Tadej Pogačar sta se na Liege-Bastogne-Liege pripravljala povsem drugače. Med tem, ko je Pogačar kot za šalo osvajal enodnevne klasike, je Evenepoel čas preživljal na višinskih pripravah.

Na njih se je osredotočal predvsem na Dirko po Italiji, ki se bo začela čez dva tedna. Liege-Bastogne-Liegu tako ni posvečal prave pozornosti, a verjame, da je vseeno v dovolj dobri formi, da ubrani lansko zmago.

Moje priprave so bile v celoti podrejene Dirki po Italiji,” je pojasnil Belgijec, ki pa verjame, da mu bodo pomagale tudi na Liege-Basgtogne-Liege. Nenazadnje je lani tik pred Dirko po Španiji v koledar dodal klasiko San Sebastian in na koncu osvojil obe dirki.

”Liege je velik test, tako kot je bil lani San Sebastian. Dobro je imeti nekaj velikih dirk, da najdeš pravi ritem,” je še dodal 23-letnik.

”Na Tenerifih sem opravil veliko vzdržljivostnih voženj in na Liegu sta peta in šesta ura dirkanja najpomembnejši. Na koncu klasike, kot je Liege, spregovorijo noge in vrsta priprav ne šteje veliko.”

S tekmeci se Evenepoel ne obremenjuje. Dvoboja s Pogačarjem se veseli, a svoje priprave in načina dirkanja ne želi prilagoditi Slovencu. Dirkati želi po lastnih načrtih, ki so mu nenazadnje lani prinesli pomembno zmago.

”Ne osredotočamo se na nikogar, le na lastno dirko. Imamo načrt in prepričani smo, da lahko zmagamo. Veliko je fantov v formi, a zdi se mi logično, da je Pogačar prvi favorit. Vem pa, da sem tudi sam v dobri formi in sem pripravljen na bitko.”

Lani je Evenepoel v cilj prišel osamljen, potem ko je napadel 15 kilometrov do cilja. Tudi letos bi si želel podobnega razpleta, a se zaveda, da se bo Pogačarja težko otresti. V šprintu je na papirju nekoliko počasnejši, vendar verjame, da je Pogačar premagljiv tudi v šprintu do ciljne črte.

”Seveda bi bilo najbolje v cilj priti osamljen, a se ne bojim šprinta proti Pogačarju. Roglič je že zmagoval šprinte z njim in sam sem že premagal Rogliča,” je še matematiko za svojim razmišljanjem predstavil Belgijec.

Prejšnji članekSvetovni prvak Tobias Foss zapušča Jumbo-Vismo
Naslednji članekRemco Evenepoel izkoristil poškodbo Tadeja Pogačarja in prišel do zmage na Liege-Bastogne-Liege