Remco Evenepoel le strl Primoža Rogliča in se izenačil v skupnem seštevku

Po dveh neuspehih je Remco Evenepoel na tretji etapi Dirke po Kataloniji le premagal Primoža Rogliča. Dvojica je skupaj prišla na ciljno ravnino, kjer pa je bil Belgijec v šprintu tokrat močnejši. Kolesarja sta v skupnem seštevku sedaj poravnana, a v vodstvu ostaja Slovenec.

Še tretji dan zapored sta bila v prvem planu Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep). Dvojica je na zaključnem vzponu ostala sama in v zadnjem kilometru obračunala za zmago, kjer je bil tokrat uspešnejši Evenepoel.

Belgijec je bil danes odločen, da si končno priskrbi etapno zmago in se skuša prebiti na vrh skupnega seštevka. Celoten dan je tempo glavnine narekovala ekipa Soudal-Quick Stepa in beg držala na dosegljivi razdalji.

Tudi na zadnjem vzponu je belgijska ekipa poveljevala skupini, a Evenepoel je imel ob sebi le dva pomočnika. Kmalu je s čela skupine odvil Jan Hirt in vse bolj je bilo jasno, da bo Belgijec ostal sam že daleč od cilja.

Štiri kilometre pred ciljem smo videli, kar se je napovedovalo že cel dan. Evenepoel je napadel, slediti pa mu je uspel le Roglič. Dvojec si je hitro privozil 15 sekund prednosti in znova potrdil, da sta najmočnejša kolesarja na dirki.

Evenepoel je bil prisiljen narekovati tempo vse do zadnjih metrov. Roglič se je le držav v njegovem zavetrju in čakal na ciljno ravnino.

Danes je bil član Soudal-Quick Stepa v dobri dnevni formi, medtem ko so Rogliču v zaključku rahlo pošle moči. Ko je 150 metrov do cilja 23-letnik pospešil, je Roglič izgubil stik in zmaga je bila Evneepoelova.

Roglič je v zadnjih metrih pritisnil na vso moč, da razlika ni bila prevelika. Ciljno črto je prečkal dve sekundi za glavnim tekmecem, ob pripisu bonifikacij pa je danes izgubil 6 sekund. Posledično sta z Evenepoelom v skupnem seštevku povsem poravnana.

V majici vodilnega vseeno ostaja naš as, ki ima na dirki boljše etapne uvrstitve. Ob zmagi ima še dve drugi mesti, medtem ko ima Evenepoel po eno prvo, drugi in tretje mesto.

Prejšnji članekLuka Mezgec in Matevž Govekar na pomoč svojima šprinterskima kapetanoma
Naslednji članekJasper Philipsen najbolje opravil s slabim vremenom, oba Slovenca odstopila