Remco Evenepoel formo potrdil z rekordnim vzponom na ognjenik Teide

Po zmagi na UAE Touru je Remco Evenepoel še naprej v dobri formi. To dokazuje njegov vzpon na ognjenik Teide, ki ga je v času višinskih priprav premagal rekordno hitro.

Za marsikaterega kolesarja je prvi veliki cilj sezone že na vidiku. Tudi za Remca Evenepoela, ki bo letos napadal Dirko po Italiji. Mesec in pol pred začetkom dirke je že v zavidljivi formi, ki jo bo z nastopi na pripravljalnih dirkah skušal še izboljšati.

Da se noge že vrtijo, tako kot se morajo, je potrdil na enem izmed treningov na pripravljalnem taboru. Z ekipo se trenutno mudi na Tenerifih, kjer kolesarji radi zagrizejo v strmine ognjenika Teide.

Gre za zahteven vzpon, na katerega vodi več poti. Evenepoel si je tokrat v sklopu 165-kilometrskega treninga izbral zahodno stran, dolgo 24,55 kilometra s povprečnim naklonom 5,5 %. Za vzpon je potreboval 56:25, kar pomeni, da je vozil s povprečno hitrostjo 26,1 km/h.

Z vzponom je opravil rekordno hitro in najboljši čas, ki ga je do sedaj držal nekdanji član bahrajnske kolesarske akademije Jonas Hjorth, popravil za kar 1:56. Med najboljšo deseterico sta se le še Louis Vervaeke (59:08) in Chris Froome (59:20) spustila pod enourno znamko.

To je bil že drugi rekordno hiter vzpon na Teide s strani Remca Evenepoela. Belgijec je nekaj dni pred tem popravil tudi rekord s severne strani, kjer je za 27,24 kilometra s povprečnim naklonom 6 % potreboval 1:08:42. S tem je rekordnemu času Damiana Carusa odščipnil skoraj šest minut, a se mu je kasneje na dobri dve minuti približal Elie Gesbert.

Forma Remca Evenepoela je več kot očitno na visokem nivoju. O tem se bomo lahko prepričali že kmalu, ko se bo udeležil Dirke po Kataloniji. Tam se bo prvič v sezoni srečal s Primožem Rogličem, s katerim bo bil bitko tudi na Dirki po Italiji.

Po španski preizkušnji Belgijca čakata še dve enodnevni dirki v domovini. Najprej Brabantska puščica, nato pa branjenje lanske zmage na Liege-Bastogne-Liege. Po krajših višinskih pripravah pa ga 6. maja pričakujemo na štartni črti Dirke po Italiji.

Prejšnji članekTom Pidcock po padcu ostal brez nastopa na Milano-San Remo
Naslednji članekMatej Mohorič bo na Milano-San Remo znova uporabil potopno sedežno oporo