Remco Evenepoel bo pred Dirko po Italiji več treniral in manj dirkal

Belgijski zvezdnik Remco Evenepoel je na predstavitvi moštva razkril, da bo v prvem delu sezone več časa posvetil višinskim pripravam in manj samemu dirkanju. Meni, da bo tako na Dirko po Italiji prišel optimalno pripravljen.

Nova sezona je tik pred vrati in kolesarji so z ekipami že v polnem pogonu. Tisti, ki nameravajo nastopiti na Dirki po Italiji, imajo tudi že precej dobro določen koledar dirk do rožnate dirke.

Med njimi je tudi Remco Evenepoel, ki bo po lanski uspešni sezoni skušal trend zmag nadaljevati tudi v začetku novega leta. Njegov glavni cilj sezone bo prav Dirke po Italiji, pred katero pa bo dirkal zelo malo. Večino časa namreč namerava posvetiti višinskim pripravam.

Veliko bo treninga, veliko višinskih priprav, a lani smo videli, da to deluje, zato ni potrebe po spremembi ali preizkušanju drugačnih pristopov,” je povedal Evenepoel.

Belgijec bo pred italijansko pentljo nastopil le na štirih dirkah. Sezono bo otvoril konec januarja na Dirki po San Juanu, mesec dni kasneje pa se bo podal še na UAE Tour, kjer se pričakuje dvoboj s Tadejem Pogačarjem.

Po arabski dirki se bo odpravil na daljše višinske priprave, s katerimi bo dvigoval formo pred Dirko po Kataloniji. Španska dirka, ki bo na sporedu konec marca bo tudi zadnja etapna dirka pred lovom na rožnato majico.

Iz Katalonije bo znova odpotoval na višinske priprave, tudi tokrat namerava na njih ostati dlje časa. Tekmovalni naboj bo nato znova pokazal na Liege-Bastogne-Liege konec aprila, kjer bo branil lansko zmago.

Evenepoel bo tik pred Dirko po Italiji branil lansko zmago na Liege-Bastogne-Liege. (vir: twitter)

Takoj po belgijskem spomeniku se bo 22-letnik odpravil še na zadnje priprave, tokrat precej krajše. Nekaj dni treninga bo izkoristil za zadnje piljenje forme, preden v začetku maja odpotuje v Italijo in se tam poteguje za rožnato majico.

“Zame dobro deluje, če imam obdobje, ki je precej mirno, potem pa obdobja dirkanja, ki so bolj stresna. Na dirke grem s pritiskom, da zmagam ali se vsaj dobro odrežem. Kombinacija tega s tabori, kjer ni pritiska, samo treningi, ki jih je treba opraviti, je tisto, kar mi pomaga pri soočanju s stresom. Pomaga mi pri doseganju ciljev.”

Remco Evenepoel je dirke izbral glede na časovni razmik in konkurenco. Na vsako izmed njih odhaja z visokimi pričakovanji.

“K vsaki dirki bom pristopil z željo po stopničkah ali vsaj etapno zmago. Ne bom veliko dirkal, a vse dirke, z izjemo Argentine, sodijo v najvišji tekmovalni razred.”

Prejšnji članekOborožen moški s pištolo napadel Ivana Soso med treningom v Kolumbiji
Naslednji članekZastrašujoča forma Wouta van Aerta, ki napoveduje uspešno pomlad