Rekord 24-urne vožnje popravljen na 915 kilometrov

Ralph Diseviscourt je postavil nov rekord v 24-urni vožnji. Luksemburžan je prekolesaril 915,39 kilometra, kar pomeni, da je 24 ur vozil s povprečno hitrostjo 38,1 km/h. Na poti do cilja je podrl še štiri druge svetovne rekorde.

Lov na svetovni rekord je potekal v Luksemburgu, natančneje okoli vodnega zajetja v mestecu Vianden. Diseviscourt je vozil na zaprti progi, usmilili pa so se ga tudi vremenski pogoji. Na dan vožnje je bila temperatura namreč okoli 20 stopinj ob praktično popolnem brezvetrju.

Diseviscourt je naskakoval pet let star rekord, ki ga je marca 2015 postavil Christoph Strasser. Avstrijec je tedaj na berlinskem letališču v 24 urah prekolesaril 896 kilometrov.

Padli še štirje rekordi

Luksemburžan je na poti do glavnega cilja podrl še štiri druge rekorde. Prvega je popravil po 2 urah in 19 minutah vožnje, ko je najhitreje prevozil 100 kilometrov. Tudi 100 milj je prevozil najhitreje do sedaj, za ta rekord je potreboval 3 ure in 47 minut. Po 4 urah, 44 minutah in 30 sekundah mu je pripadel naziv najhitreje prepeljanih 200 kilometrov.

Nato je sledil nekaj urni premor od podiranja rekordov. Preko noči se je boril le sam s seboj in svojo utrujenostjo, ob vzhodu sonca pa se je na njegovo ime zapisal še en rekord. Najhitreje do sedaj je prevozil 500 milj, zanje je potreboval 21 ur, 1 minuto in 44 sekund.

Prejšnji članekContador najhitreje na Everest
Naslednji članekRazvojna ekipa Jumbo-Visme za priprave izbrala Slovenijo