Redko videno: Rožnata majica v zadnji etapi bežala in še povečala svojo prednost

V Cormonsu se je končala največja ženska preizkušnja v sezoni – Giro Donne. Po desetih dneh dirkanja se zmage veseli Anna van der Breggen, ki je bila danes udeležena v begu četverice in je tako še povečala prednost v skupnem seštevku. Etapne zmage se sicer veseli Coryn Rivera.

Zadnjo ravninsko etapo je zaznamoval močan beg četverice, v katerem je presenetljivo sodelovala tudi vodilna kolesarka na dirki Anna van der Breggen (SD Worx). Nizozemka je imela ob sebi še Elizabeth Deignan (Trek-SEgafredo), Elise Chabbey (Canyon Sram) in Coryn Rivero (DSM).

Lov na ubežnice ni bil prav oster, saj so imele vse najmočnejše ekipe v ospredju svojo predstavnico, tako da je breme lovljenja padlo na pleča ekipe Ale BTC Ljubljana. Italijansko-slovenska zasedba je branila peto mesto Mavi Garcie.

Glede na pomanjkanje moči v ozadju je beg pričakovano zdržal vse do cilja, kjer sta se za etapno zmago udarili le Deignanova in Rivera. Več moči je premogla slednja, ki je dobila še drugo priložnost na dirki in uspela priti do svoje prve zmage na prestižni dirki.

Glavnina je v cilj prišla 23 sekund za zmagovalko in šprinterke so se udarile za peto mesto. Najhitrejša je bila Emma Norsgaard (Movistar), ki je že osvojila eno etapo in bi bila med glavnimi favoritinjami tudi danes, če ni bi zamudila vstopa v beg.

Anna van der Breggen je prenehala pedalirati nekaj deset metrov pred koncem in pred ciljno črto začela slaviti skupno zmago. Še drugo leto zapored je rožnata majica Gira Donne njena, v pokoj se odpravlja s štirimi skupnimi zmagami.

Prevlado SD Worxa sta z drugim in tretjim mestom v skupnem seštevku dopolnili Ashleigh Moolman-Pasio in Demi Vollering, Elizabeth Deignan in Mavi Garcia pa sta zaključili peterico.

Prejšnji članekTadej Pogačar uspešno odbil vse napade, Sepp Kuss do uspeha kariere
Naslednji članek»Rokerski zvezdnik« Bradley Wiggins je bil le lik, ki je skrival Britančevo stisko