Razvojna ekipa Jumbo-Visme za priprave izbrala Slovenijo

Razvojni »oddelek« nizozemske ekipe Jumbo-Visma se bo prihodnja dva tedna mudil v Sloveniji. Za priprave so si namreč izbrali prav našo deželo. Tu bodo pilili svojo pripravljenost pred nadaljevanjem tekmovalne sezone, ki jo bodo začeli na VN Kranja.

Medtem ko se članski del ekipe pripravlja v Franciji in Avstriji, bodo mlajši kolesarji naslednje dva tedna preživeli na Rogli. Ali ima vzdevek prvega zvezdnika ekipe in našega kolesarskega asa Primoža Rogliča, vlogo pri izbiri lokacije v ekipi niso razkrili, so pa priznali, da so Slovenijo izbrali zaradi dobrih pogojev treniranja vožnje v klanec.

Robbert De Groot priznava, da je Slovenija idealna dežela za kolesarske priprave. vir: Twitter

»Slovenija je perfektna za kolesarjenje in dobra lokacija za treninge,« je povedal Robbert de Groot, vodja razvojnega oddelka. »Želimo prevoziti veliko višinskih metrov. Ta lokacija nam to zagotovo omogoča, saj smo blizu vzpona na Roglo

Potrdili nastop na VN Kranja

De Groot je potrdil, da bo ekipa priprave sklenila z dirko na slovenskih tleh. Gledalci jih bomo lahko videli na VN Kranja, ki bo na sporedu 26. julija.

»Na koncu priprav bo pet kolesarjev vozilo VN Kranja. Lepo se bo spet vrniti k dirkanju. Avgusta bomo z mešano ekipo dirkali še na češkem kolesarskem touru. Na štartu bodo štirje kolesarji razvojne ekipe in trije profesionalci. Nato se bomo udeležili skoraj povsem ravninske etapne dirke na Poljskem. Lep ponoven začetek sezone za naše U23 kolesarje.«

Kolesarji razvojne ekipe Jumbo-Visma so letošnjo sezono začeli zelo dobro. Pred prekinitvijo so na svoj račun zbrali tri zmage. Dve izmed njih so dosegli v neposredni bližini Slovenije, najhitrejši so bili na Pokalu Umaga in Pokalu Poreča.

Prejšnji članekRekord 24-urne vožnje popravljen na 915 kilometrov
Naslednji članekMinevajo štiri leta od ene najbolj kaotičnih etap Dirke po Franciji