Quintana zaradi zdravljenja poškodbe zaostaja s pripravami na novo sezono

Nairo Quintana je na lanski Dirki po Franciji grdo padel in si še dodatno poškodoval že načeto koleno. Po koncu sezone je prestal operacijo, a rehabilitacija je daljša od pričakovanj. Zato na novo sezono še ni pripravljen, a upa, da bo formo dvignil v naslednjih tednih.

Kolumbijec se trenutno mudi v domovini, kjer opravlja še zadnje lažje treninge pred odhodom v Evropo. Poškodba je že skoraj povsem zaceljena, a zaradi dolgotrajne rehabilitacije še ni začel z dviganjem forme.

»Ekipa je sezona začela dobro. Upam, da bom v prihodnjem tednu odpotoval v Evropo na predstavitev moštva in nato kmalu začel s tekmovanji,« je povedal Kolumbijec.

Član Arkee Samsic se zaveda, da trenutno zaostaja za svojimi tekmeci, a bolj pomembna mu je popolna ozdravitev poškodbe. Glavni cilji sezone so za 30-letnika še daleč in časa za dvig forme je še dovolj. Quintana se zato ne obremenjuje z nekaj tedenskim zamikom načrtov.

»Poškodovan hrustanec je ena težjih poškodb za športnika. Od prvega dne dalje odpravljam posledice poškodbe. Jasno je, da nisem na visokem nivoju, poškodba je vse skupaj zamaknila. Gledano v celoti se počutim dobro, veliko treniram na kolesu in občutki so dobri.«

V letošnji sezoni se Quintana želi vrniti na Dirko po Italiji, kjer je bil najboljši leta 2014. V zadnjih treh sezonah je izpustil italijanski krog, letos pa napoveduje povratek. A nastop na dirki ni odvisen le od Kolumbijca, saj Arkea Samsic še nima zagotovljenega mesta na štartni listi.

»Moj namen je jasen, Giro imam zelo rad, tam sem nastopil že dvakrat in bil enkrat prvi ter enkrat drugi. To želim ponoviti, želim se vrniti na zmagovalni oder, zato upam, da bo eno izmed povabil namenjeno naši ekipi,« je povedal Quintana, ki upa, da bodo organizatorji enega izmed povabil namenili Arkei Samsic.

V preteklih treh sezonah je bil osrednji cilj Kolumbijčeve sezone Dirka po Franciji. Nastopa tam ne odpisuje niti letos, saj verjame, da je še vedno sposoben nastopiti na dveh Grand Tourih v sezoni.

»Želimo si, da Tour niso več sanje. Predstavili se bomo v najboljši luči in pripeljali močno ekipo v dobri formi. Lani smo nastopali dobro, a žal zaradi padca nisem mogel prikazati vsega, kar znam. A tako je pač bilo, sanje pa še vedno ostajajo žive,« je še dodal.

Quintana je v svoji karieri na tritedenski dirki nastopil že petnajstkrat. Največ nastopov, kar sedem, ima na Touru, enega manj pa na Vuelti. Na svojem računu ima skupno zmago na Dirki po Italiji in Dirki po Španiji, manjka pa mu še uspeh na francoski pentlji. Tam je bil že dvakrat drugi, a na najvišjo stopničko mu še ni uspelo stopiti.

Prejšnji članekLaporte z izjemno vožnjo na zaključnem vzponu do etapne zmage
Naslednji članekBernal na Giro, francoska pentlja pripada Thomasu, Carapazu in Geoghegan Hartu