Quintana zaključuje sezono in odhaja na operacijo kolena

Kolesarji počasi zaključujejo svojo sezono. Medtem ko se nekateri še pripravljajo na prihajajočo Dirko po Španiji, so drugi kolo že pospravili v kot in odšli na zaslužen počitek. Zadnji med njimi je Nairo Quintana, ki bo čas med sezonama izkoristil za operacijo kolena.

Kolumbijski zvezdnik je letošnjo sezono začel zelo dobro, zmagal je na dveh etapnih dirkah. Po ponovnem zagonu sezono je zopet iskal pravo formo, ki ga je krasila v začetku leta, a je nikakor ni našel. Delno tudi zaradi poškodbe kolena, natančneje pogačice, ki si jo je poškodoval v številnih padcih.

Nairo Quintana je sezono začel zelo dobro. vir: twitter

Pred prihodom v Evropo je Quintano na enem izmed treningov zbil avtomobil. Na srečo Kolumbijec ni utrpel hujših poškodb in se je lahko kmalu vrnil na kolo, a njegovo koleno je prvič začutilo bolečino. Član Arkee-Samsic je nato nastopil na Izzivu Mont Ventoux, Tour de l’Ainu in Kriteriju Dauphine. Slednjega je predčasno zaključil prav zaradi poškodbe kolena.

Z nekaj več počitka se je koleno pozdravilo do te mere, da je Quintana lahko nastopil na Dirki po Franciji. A tudi tam se je Kolumbijec večkrat znašel na tleh in tako še povečeval bolečino v kolenu. Ta ga je spremljala vse do konca dirke in delno vplivala na njegov padec iz petega na deveto mesto v skupnem seštevku.

Vse od konca Dirke po Franciji Nairo Quintana ni dirkal. Zdravniški pregledi so namreč odkrili, da ima zlomljeno pogačico, zaradi katere bo moral na operacijo.

»Imam zlomljeno pogačico na levem kolenu, zato bom najverjetneje moral na operacijo, če želim biti naslednje leto dobro pripravljen,« je Quintana povedal kolumbijskemu časniku El Tiempo. »Poškodba kolena se nadaljuje. Po padcih je bilo okrevanje zelo težko.«

»Za mnoge izmed nas je bilo to leto nepozabno,« je Quintana zaključil intervju in s tem seveda namignil na pandemijo, ki je dodobra spremenila svet in tudi sezono kolesarstva. Quintana si bo sezono zapomnil tudi po zmagah z začetka sezone, etapni zmagi na kraljevi etapi Paris-Nica, žal pa tudi po obtožbah o dopingu, ki so ga doletele po Dirki po Franciji.

Prejšnji članekKaj, če bi vsi sledili ekipi EF Pro Cycling?
Naslednji članekRoglič bo na Vuelti nosil štartno številko 1