Quinn Simmons s perfektno odmerjenim napadom presenetil šprinterje

Po več kot letu dni se mladi Quinn Simmons veseli nove zmage, svoje tretje v karieri. Mladi Američan je tako že izpolnil obljubo, ki jo je dal ekipi, da bo osvojil več zmag kot v lanski sezoni.

Vse je kazalo na to, da bomo še tretji dan zapored gledali šprint glavnine. A Quinn Simmons (Trek-Segafredo) je imel drugačne načrte. Z napadom od daleč je presenetil šprinterje in jim odnesel etapno zmago.

Po 150 kilometrih čiste ravnine smo v zaključku videli krajši vzpon, ki pa resnega vpliva na razplet etape ni imel. Šprinterji so brez težav preživeli klanec, ki je skupino pripeljal na dirkališče in se začeli pripravljati na zadnje metre dneva.

Tekmeci pa šprinterjem niso kar prepustili boja za etapno zmago. Najprej je 5 kilometrov do cilja z napadom poskusil Simone Bevilacqua (Eolo-Kometa), ki je bežal precej dolgo, saj je skupino v ozadju upočasnil padec.

Kljub temu napad Italijana ni bil uspešen. Dva kilometra do cilja je bil ujet in skupina je bila spet skupaj. Ko je že vse kazalo, da bomo videli šprint, pa je udaril Quinn Simmons.

Mladi Američan je izkoristil utrujene noge glavnine po lovu na Bevilacquaja in napadel znotraj zadnjega kilometra. Privozil si je pet sekund prednosti, ki pa so se hitra začele tudi topiti.

Najbolje se je v lovu znašal Max Richeze (Argentina), ki je prav tako pobegnil iz glavnine, a do Američana se ni mogel preseliti. Simmons je tako na ciljno ravnino prišel sekundo pred zasledovalci, a ohranil dovolj moči, da je prišel v cilj pred njimi in se razveselil velike zmage.

Drugo mesto je osvojil Richeze, Sam Bennett (Bora-hansgrohe) pa je bil najhitrejši v šprintu za tretje mesto. Irec je tako osvojil štiri bonifikacijske sekunde in utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku.

Prejšnji članekPatrick Lefevere in Julian Alaphilippe še naprej pereta umazano perilo na očeh javnosti
Naslednji članekFernando Gaviria do prve zmage v novem dresu