Prvi napovednik za Netflixovo serijo o Dirki po Franciji je ugledal luč sveta

Kolesarski svet je v pričakovanju dokumentarne serije o Dirki po Franciji, ki bo luč sveta ugledala v prvi polovici letošnjega leta. Prvi napovednik za Netflixovo serijo je že zašel med kolesarske navdušence.

Lanska zmaga Jonasa Vingegaarda je bila posebna, saj je bila ovekovečena tudi skozi objektiv ameriške združbe Netflix. Ta je v zadnjih letih doživela gromozanski uspeh z športnimi dokumentarnimi serijami, predvsem o Formuli 1. Glede na vse večjo priljubljenost kolesarstva so si Američani zaželeli narediti tudi serijo o tem športu.

Za zdaj je o sami seriji še veliko neznank. Še vedno ni uradnega datuma izida serije, ve se le, da bo ta v prvi polovici leta 2023. Tudi naslov uradno še ni predstavljen, čeprav se je na internetu neuradno že pojavilo ime Tour de France: Unchained.

Gledalci torej za zdaj še vedno nekoliko tavamo v temi, ki pa jo bo pomagal razsvetliti prvi napovednik za prihajajočo serijo. To še ni uradni in glavni napovednik serije, tega bo Netflix izdal kasneje. Spodaj priložen posnetek je napovednik, ki ga je družba prikazala na prireditvi v Barceloni.

V dobri 2 minuti dolgem napovedniku lahko vidimo vzpone in padce kolesarjev na pretekli Dirki po Franciji. Neverjetni pobegi, spusti in tudi številni padci skušajo prikazati celotno podobo največje kolesarske dirke na svetu in tako primarno evropski šport predstaviti širši javnosti, predvsem tisti onkraj Atlantika.

Pozorni gledalec bo lahko opazil, da ima napovednik tudi nekaj nenavadnih kadrov. Tako lahko v njem opazimo posnetek padca Juliana Alaphilippa z lanske Strade Bianche, vključen pa je tudi padec že upokojenega Philippa Gilberta, ki je leta 2018 v sklopu Dirke po Franciji padel preko ograje mostu.

Vsekakor bo dokumentarna serija kolesarstvo približala marsikateremu nepoznavalcu tega športa in dolgoročno povečala bazo gledalcev. Seveda pa v njej brez (umetno ustvarjene) drame ne bo šlo. V preteklih dokumentarnih serijah Netflixa smo se že lahko navadili, da radi zasolijo prizore in jih predstavijo bolj dramatične, kot so.

Prejšnji članekPrimož Roglič – najslabši prodajalec sponzorskih izdelkov
Naslednji članekAfera dron, v katero se je vmešala tudi Mednarodna kolesarska zveza