Prudhomme: »Pariz – Roubaix ni realen«

Christian Prudhomme, direktor dirke po Franciji, je odkrito priznal, da se mu izvedba dirke Pariz – Roubaix ne zdi realna in se s tem pridružil belgijskemu ministru za šport, ki je pred dnevi prav tako priznal, da se mu ne zdi mogoče, da bi bila izpeljana dirka po Flandriji, ki je na sporedu teden dni pred Pariz – Roubaixom.

»Vsi športni dogodki se odpovedujejo. Dvomim, da se bo v aprilu kaj spremenilo, kar je povsem logično,« je za francosko radijsko postajo dejal Prudhomme in nadaljeval: »bodimo odkriti, ne bo lahko. Sicer obstaja možnost, a moramo pokazati nekaj razuma. Kolesarstvo ni nič drugačno od ostalih dogodkov.«

Vsem je že jasno, da bo letošnja sezona močno okrnjena. Število odpovedanih dirk se še naprej veča in čeprav jih večina zaprosi za premestitev v kasnejši termin, je jasno, da vse ne bodo morale biti izpeljane, saj ima leto omejeno število dni. Tako bodo najverjetneje izvedene le tiste največje dirke, med katere zagotovo sodi Giro d’Italia, ki je že uradno zaprosil za nov datum izvedbe.

Giljotina sedaj visi nad Tour de Francom, za katerega pa Prudhomme še vedno upa, da bo lahko izpeljan v prvotnem terminu:» Le dve svetovni vojni sta ustavili dirko po Franciji. Še vedno je več kot sto dni do pričetka Toura. Ko se bodo stvari vrnile v svoje tire, bo želja po dirkanju ogromna

V kolikor bo dirka po Franciji prva dirka po prekinitvi, se bo spisala svojevrstna kolesarska pravljica. Tour se namreč letos prične v Nici, mestu, ki je gostilo tudi štart zadnje izpeljane etape pred prekinitvijo. V soboto (14. 3.) so se namreč kolesarji iz obalnega mesta podali na zadnjo etapo skrajšane dirke Pariz – Nica. Etapno zmago je slavil Nairo Quintana, v cilju pa se je najbolj smejalo skupnemu zmagovalcu Maxu Schachmannu.

Dirka po Romandiji ne bo iskala novega datuma

Nekoliko presenetljivo in v nasprotju z drugimi dirkami so se organizatorji dirke po Romandiji odločili, da največji švicarski kolesarski dogodek odpovejo ter ne iščejo nadomestnega termina. V Romandiji bo tako še leto dlje na prestolu ostal Primož Roglič.

So pa švicarski organizatorji že potrdili datum izvedbe dirke v letu 2021, najboljši kolesarji se bodo za zmago v Romandiji borili med 27. aprilom in 2. majem.

Prejšnji članekPariz – Nica: Quintana spomnil na najboljše čase
Naslednji članekPrimož Roglič postavil drugi najboljši čas na prelaz Madone