Profesionalci se bodo udarili na virtualni dirki po Flandriji

Organizatorji dirki in kolesarji se še naprej prilagajajo izrednim razmeram in iščejo najboljše rešitve v danih pogojih. Ena bolj očitnih je selitev v virtualni svet, kjer se bo v aprilu zvrstilo lepo število dirk. Že to nedeljo bo na sporedu prva – dirka po Flandriji.

V nedeljo, 5. aprila, se bo v boj za naslov virtualnega prvaka Flandrije podalo 13 kolesarjev ekip World Toura. Ob 15.30 se bodo začeli spopadi na skrajšani, le 32 kilometrov dolgi trasi, ki bo simulacija zadnjih 32 kilometrov resnične dirke. Tako bodo kolesarji prečili tudi dva tlakovana odseka – Oude Kwaremont in Paterberg – v skupni dolžini 2,6 kilometra. Organizatorji ocenjujejo, da bo dirka trajala okoli 60 minut.

Dirka bo potekala na platformi Bkool, kamor je bila trasa že naložena. Prenos dirke si bo mogoče ogledati na spletni strani sporza.be ali preko pretočnega prenosa belgijske televizije, ki bo dirko prenašala na svojih kanalih.

Spoznajmo udeležence

Kot že rečeno, se bo na dirko podalo 13 kolesarjev, prav vsi so člani ekip World Toura. Na štartni črti bodo tako zbrana nekatera največja imela pelotona, med njimi tudi specialisti za klasike. Najbolj številčno bo zastopana ekipa Deceuninck Quick – Step, ki bo v boj poslala Zdeneka Štybarja, Yvesa Lampaerta in mladega superzvezdnika Remca Evenepoela.

Po dva predstavnika bodo imele ekipe Lotto Soudal, Sunweb in Jumbo – Visma. Prvi bodo v ogenj poslali Thomasa De Gendta, ki je bil pred dnevi premočen za Zwift, ter njegovega zvestega pomočnika Tima Wellensa. Sunweb se je odločil za navezo Michael MatthewsNicholas Roche, medtem ko Jumbo-Visma Primoža Rogliča še vedno drži na stranskem tiru, na virtualno dirko po Flandriji se bosta odpravila Wout van Aert in Mike Teunissen.

Preostale štiri ekipe bodo imele le enega predstavnika. Za ekipo CCC bo vozil eden najboljših enodnevnih kolesarjev Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, ki je pred tedni v 12 urah prekolesaril 365 kilometrov, bo branil barve Ag2r La Mondiala, na štartu pa bosta tudi lanski zmagovalec dirke po Flandriji Alberto Bettiol (EF Pro Cycling) in zmagovalec letošnjega Omloop Het Nieuwsblada Jasper Stuyven.

Prejšnji članekDe Gendt premočen za Zwift
Naslednji članekVelikodušna poteza kolesarja Astane