Primoža Rogliča v Tignesu čakata Lora in Lev

Kakšna bo usoda Primoža Rogliča na Dirki po Franciji še ni znano. Mnogi so pričakovali njegov odstop po težavah v 7. etapi, a se je nato v soboto pojavil na štartu. Konkurenčen žal ni bil, zaostal je veliko, a si priboril možnost, da lahko dirka tudi danes.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je včeraj že zgodaj izpustil glavnino in se v cilj pripeljal v zadnji skupini na cesti. Čeprav se ni boril za zmago, pa je na koncu moral vseeno dirkati, tokrat se je boril s časovno zaporo in jo uspel prehiteti za dobri dve minuti.

Zaostanek v cilju je znašal 35 minut za zmagovalcem in slabo minuto manj za Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates), ki se pelje novi skupni zmagi naproti. Javnost se sprašuje o smiselnosti Rogličevega nadaljevanja na dirki, a Kisovčan ima za to posebno motivacijo.

Tignes, kjer se bo končala današnja 9. etapa, je v zadnjih letih postal Rogličev tretji dom. Tam na višinskih pripravah preživi ogromno časa, letno verjetno celo več kot v Sloveniji in Monaku, ki sta njegova prvotna domova.

Francosko smučarsko središče mu bo predstavljal neke vrste povratek domov, kjer bo lahko preživel tudi prvi prosti dan na dirki. A Tignes ima še nekaj več, tam ga namreč čakata njegova partnerica Lora Klinc in sin Lev. Motivacije za vožnjo do cilja bo Roglič imel veliko.

V njegovem moštvu so že po petkovi etapi napovedali, da bo Slovenc skušal odvoziti obe alpski preizkušnji, nato pa bodo v ponedeljek, ko karavano čaka prost dan, skovali nadaljnji načrt. Glede na stanje 31-letnika bo padla odločitev, ali bo nadaljeval z dirko in skušal pomagati ekipnim kolegom, ali pa bo ostal v Tignesu in se začel pripravljati na olimpijske igre, ki so na sporedu čez slabe tri tedne.

Stanje Roglič se mora drastično izboljšati, če želi še računati na lov za etapnimi zmagami. Včeraj je dobro začel in ob trganju glavnine uspel ostati spredaj, a že nekaj kilometrov kasneje je bil tempo prehud, da bi lahko vztrajal z najboljšimi in spolzel je v ozadje.

POPRAVEK: Po objavi članka so iz tabora Primoža Rogliča sporočili, da zaradi poškodbe ne bo na štartu 9. etape.

Prejšnji članekAnna van der Breggen pometla s konkurenco in skočila v rožnato majico
Naslednji članekPrimož Roglič zapušča Dirko po Franciji