Primož Roglič že končal sezono

Iz tabora Jumbo-Visme so sporočili, da je Primož Roglič že odpeljal zadnjo dirko sezone. Tako ne bo nastopil na Dirki po Lombardiji, ki jo je imel v koledarju dirk zapisano vse od začetka sezone.

Dirka po Španiji je bila zadnja preizkušnja Primoža Rogliča v letu 2022. Jesenski del sezone bo v celoti izpustil in se posvetil okrevanju ter pripravi na naslednje leto.

Slovenca tako ne bo na Dirki po Lombardiji, kjer je sprva nameraval voditi ekipo. A kot so sporočili iz moštva, ga v Italiji ne bo, njegovo mesto pa bo prevzel Jonas Vingegaard, ki se v teh dneh mudi na Hrvaškem.

Kakšno je zdravstveno stanje Rogliča, ni jasno. Ekipa po njegovem odstopu, ki je posledica padca v zaključku 16. etape Dirke po Španiji, ni javno razkrila, kako hude so bile poškodbe 32-letnika. Vemo le, da zaradi njih ni mogel nadaljevati dirke in je kasneje tudi izpustil svetovno prvenstvo.

Ali ga na Dirki po Lombardiji ne bo zaradi poškodbe ali pa gre zgolj za taktično odločitev moštva najbrž nikoli ne bomo izvedeli. Ekipa ga več kot očitno ne želi prehitro vrniti na dirke, sploh za zgolj eno preizkušnjo, in tako tvegati morebitno poslabšanje stanja.

Roglič ima za seboj za svoje razmere precej podpovprečno sezono, ki jo je v veliki meri zaznamovala smola. Po dobrem začetku, v katerem je končno premagal “francoski urok”, se je veselil etapne in skupne zmage na dirki Pariz-Nica.

Sledila je zmaga na uvodnem kronometru Dirke po Baskiji, kjer pa so se že začele prve zdravstvene težave. Roglič je utrpel poškodbo mišice za kolenom, ki ga je z dirk oddaljila za dva meseca. Vrnil se je na Kriteriju Dauphine, še eni izmed dirk, s katero je imel neporavnane račune. Tudi to mu je uspelo osvojiti in jasno je bilo, da je pred Dirko po Franciji dobro pripravljen.  

Nato pa se je začelo trpljenje. Peta etapa francoske pentlje je tista, ki si jo bomo Slovenci za vedno zapomnili. Roglič je grdo padel preko bale sena in si izpahnil ramo. Kasneje je bilo razkrito, da si je celo zlomil dve vretenci, a kljub temu je nadaljeval vse do 14. etape, dan kasneje pa je odstopil.

Kot da težave na Touru ne bi bile dovolj, so se te nadaljevale še na Dirki po Španiji. Kmalu je postalo jasno, da Roglič ni pripravljen tako dobro kot v preteklosti in hitro si je nabral nekaj minut zaostanka. A forma se je dvigala in vse bližje je bil rdeči majici. Še korak bližje je storil v zaključku 16. etape z napadom v zadnjih kilometrih, a je tik pred ciljem grdo padel. Dan kasneje je postalo jasno, da so poškodbe prehude in Rogličeve dirke in sezone je bilo konec.

Slovenski as se bo tako posvetil zdravljenju vseh poškodb, ki so se nabrale tekom leta. V prihodnji sezoni bodo njegovi cilji podobni kot že v nekaj zadnjih. Zopet jih bo napadal v dresu Jumbo-Visme, saj so Nizozemci potrdili, da kljub nekaterim govoricam, Slovenec ostaja njihov član.

Prejšnji članekZvezdniška zasedba v naši neposredni bližini
Naslednji članekNovi zapleti v drami Van der Poela, v javnost prišel posnetek iz hotela