Primož Roglič zapušča Dirko po Franciji

Iz Jumbo-Visme so sporočili, da so težave Primoža Rogliča prevelike, da bi lahko nadaljeval z Dirko po Franciji. Slovenec se tako poslavlja in se bo v nadaljevanju skušal pripraviti na olimpijske igre.

Dva dneva trpljenja sta bila preveč, da bi Primož Roglič lahko nadaljeval z dirko. Na štartu devete etape se ne bo pojavil, kljub temu da je imel željo priti do Tignesa, kjer bi lahko preživel prvi prosti dan na dirki.

»Odločitev smo sprejeli skupaj,« je povedal Roglič. »Nima smisla nadaljevati tako naprej. Sedaj je čas za okrevanje in osredotočenost na nove cilje. Zelo sem razočaran, da moram zapustiti Tour, a treba je sprejeti realnost. Ostajam optimističen in gledam naprej

»Takoj po padcu v tretji etapi si nisem mislil, da bo nesreča povzročila moj odhod s Toura. Nikoli nisem gledal toliko naprej. Po nekaj dnevih sem ugotovil, da zdravljenje ne napreduje. Čeprav sem na kronometru presenetil samega sebe, sem imel dan kasneje slab občutek. Dolga in zahtevna etapa je zahtevala svoj davek. Sedaj se bo osredotočil na okrevanje.«

Primož Roglič je na dirko prišel kot eden glavnih favoritov za končno zmago, a težave so se začele že v prvi etapi, ko se je po zaslugi gledalke znašel na tleh. V tistem padcu se je hujši poškodbi uspel izogniti, te sreče pa ni imel dva dni kasneje, ko je po trku s Sonnyjem Colbrellijem padel na makadam ob cestišči in prejel hud udarec v zadnjico.

Kisovčan je na presenečenje večine ostal v karavani vse do osme etape, kljub temu da je postalo jasno, da za končno zmago ne more več kandidirati. Včeraj je glavnino izpustil že zelo zgodaj in si nabral 35 minut zaostanka in z ekipo so prišli do sklepa, da nadaljevanje ni smiselno.

Primoža Rogliča čez tri tedne čaka nastop na olimpijskih igrah, kjer bo vozil tako na cestni dirki kot na kronometru. Kakšni bodo načrti za nadaljevanje sezone za zdaj še ni znano, a velika verjetnost je, da bo ponovno napadal zmago na Dirki po Španiji, kamor prvotno ni nameraval odpotovati, a cilji so se jasno spremenili.

Prejšnji članekPrimoža Rogliča v Tignesu čakata Lora in Lev
Naslednji članekPogačar: »Nisem ubil Dirke po Franciji, do cilja je še daleč«