Primož Roglič z močno ekipo, v kateri bo tudi dolgo poškodovani Robert Gesink

Primož Roglič bo drugič v karieri nastopil na Dirki po Kataloniji, a tokrat bo imel precej višje cilje kot leta 2016. Če je bil takrat zadovoljen s 44. mestom, je tokrat cilj le en – zmaga!

Zadnji test pred Dirko po Italiji prinaša svojevrsten pritisk. Neposreden boj s tekmeci za rožnato majico bo naslednjim sedmim dnem dal posebno težo.

Tega se zavedajo tudi v taboru Jumbo-Visme. Nabiranje samozavesti bo na Dirki po Kataloniji ključnega pomena, zato so ob bok Primoža Rogliča postavili precej močno zasedbo hribolazcev.

V ključnih trenutkih dirke bo lahko Slovenec računal na pomoč Seppa Kussa in Tobiasa Fossa, ki je navdušil na dirki Pariz-Nica. Gorske naloge bodo padle tudi na ramena Stevena Kruijswijka in Koena Bouwmana, na ravnini pa bo tempo večino časa narekoval Michael Hessmann.

Sedmo mesto v ekipi pa bo zasedel Robert Gesink. Eden izmed najbolj zvestih oprod Rogliča je v letošnji sezoni odvozil zgolj 133 kilometrov, saj se je že drugi dan Toura Down Under poškodoval in bil z zlomljeno medenico na stranskem tiru kar osem tednov.

Nizozemec se prav na Dirki po Kataloniji vrača v karavano in sporoča, da je pripravljen na nove napore.

“Bil je grd zlom, a hitro sem lahko obrnil stran. Na žalost so tovrstne težave del kolesarstva,” je povedal Gesink, ki verjame, da je na dirko vseeno ustrezno pripravljen.

“Hitro sem bil spet na kolesu. Po dveh tednih sem lahko treniral brez bolečine. Minilo je osem tednov in pripravljen sem na povratek. Trudil sem se, da sem izboljšal fizično pripravljenost. Tudi v mojih letih se še vedno veselim, da znova pripnem štartno številko in malo po malo razvijam Roberta Gesinka kot kolesarja.”

Tudi veteran karavane poudarja, da je naslednji teden izjemno pomemben v pripravi na Dirko po Italiji, kjer bo nastopil tudi sam. Velik del ekipe bo skupaj nastopil tudi na rožnati dirki in v Španiji imajo možnost, da se dokončno uskladijo.

“Na štartu imamo močno ekipo. Želimo osvojiti skupno zmago s Primožem Rogličem, a imamo še nekaj orožji. Prihodnji teden bo velik del zasedbe za Giro v Kataloniji. Lahko bi ga opisali kot izjemno generalko, saj bo prisotnih tudi veliko močnih kolesarjev.”

Primož Roglič se pred špansko dirko ni želel preveč medijsko izpostavljati. Po zmagi na Tirreno-Adriatico so pričakovanja jasno najvišja, a Slovenec bo pustil, da bodo vse potrebno povedale noge.

Dirka po Kataloniji traja od ponedeljka do nedelje.

Prejšnji članekPrimož Roglič in Remco Evenepoel pripravljena na generalko pred Dirko po Italiji
Naslednji članekPrimož Roglič z etapno zmago dobil prvi dvoboj z Evenepoelom