Primož Roglič v Parizu stiskal pesti za Gorana Dragića

Ameriška košarkarska liga se je v teh dneh delno preselila v Evropo. V Parizu sta se pomerili ekipi Detriot Pistons in Chicago Bulls, za katero igra tudi Goran Dragić. Slovenskega košarkarja je s tribun podprl tudi Primož Roglič.

Primož Roglič je strasten športni navdušenec. Ko ni sam v boju za zmago na kolesu, si rad ogleda tekmo drugih športnih asov.

Tokrat se je odpravil na košarkarsko tekmo v Pariz, kjer je bila že tretje leto zapored odigrana ena izmed tekem lige NBA. Na njej je tokrat s Chicago Bullsi igral tudi Goran Dragić. Švicarsko podjetje Tissot, ki sponzorira Rogliča, je videlo priložnost in svojega sponzoriranca odpeljalo na tekmo v francosko prestolnico.

Roglič je lahko iz prve vrste videl zanesljivo zmago Chicaga (126-108), za katerega je Dragić dosegel tri točke, dodal pa še dve asistenci in dva skoka. Slovenski kolesar, ki je jasno stiskal pesti za rojaka, je tako lahko proslavljal zmago in po koncu tekme dobil nekaj minut časa z Dragićem.

Slovenska velezvezdnika sta po koncu tekme naredila spominsko fotografijo, ki jo je Roglič delil na svojem Instagram profilu. Na njej lahko očitno vidimo razliko v višini, čeprav Dragić ne sodi med najvišje košarkarje in Roglič ne med nižje kolesarje.

Primož Roglič, ki je pred kratkim še drugič postal očka, v teh dneh čas preživljal z družino in se hkrati pripravlja na novo sezono. To bo začel konec marca na Dirki po Kataloniji, nato pa se bo dober mesec dni kasneje podal na Dirko po Italiji. 27. maja ga bomo tako lahko videli v naši neposredni bližini, ko se bo vožnja na čas končala na Sv. Višarjih.

Prejšnji članekIsrael-Premier Tech dopolnil štartno listo Dirke po Italiji
Naslednji članekPello Bilbao s taktično premišljeno vožnjo do etapne zmage