Primož Roglič: “To je dirka, ki jo imam rad, a je še nisem osvojil”

V taboru Jumbo-Visme so razkrili, da v prihodnji sezoni Primoža Rogliča ne bo na Dirki po Franciji, pač pa se bo podal na Dirko po Italiji. Sam pravi, da gre za dirko, ki jo ima zelo rad in bi jo rad dodal na seznam osvojenih dirk.

Slovenska javnost je ob objavi novice, da Primož Roglič odhaja na Dirko po Italiji, dobila mešane občutke. Po eni strani je bilo prisotno razočaranje, da ga ne bomo videli na največji dirki sezone, po drugi strani pa veselje, da bo imel proste roke za lov na rožnato majico ter da ga bomo lahko v živo spodbujali na Svetih Višarjah.

Roglič zaradi družinskih obveznosti žal ni bil prisoten na ekipni predstavitvi, saj je tik pred zdajci odpotoval v Slovenijo. Veliko njegovih občutkov in misli ob dodelitvi v ekipo za Giro tako nismo bili deležni, a vseeno je spregovoril nekaj besed za klubsko spletno stran.

To je dirka, ki jo imam rad, a je še nisem osvojil. Še vedno okrevam po poškodbi, a upam, da bom do maja v dobri formi. V vsakem primeru se bom potrudil po najboljših močeh, da se to uresniči,” je povedal 33-letnik.

Ljubljencu slovenskega občinstva trasa Dirke po Italiji odgovarja. Predvsem mu gredo na roko tri vožnje na čas v skupni dolžini 70 kilometrov, kjer bo lahko ustvaril prednost pred glavnimi tekmeci.

To še posebej velja za vožnjo na čas v 20. etapi, ki bo potekala na pobočju Svetih Višarij. Glede na to, da bo od slovenske meje oddaljena le nekaj kilometrov, lahko 27. maja tam pričakujemo pravi slovenski praznik.

Primož Roglič bo lahko na Dirki po Italiji računal tudi na pomoč Jana Tratnika. (vir: twitter)

Slovenski pa tedaj ne bomo stiskali pesti le za Rogliča, pač pa tudi za Jana Tratnika. Idrijčan se je preselil k Jumbo-Vismi in bil sedaj tudi uradno predstavljen kot član nizozemske ekipe. Kot smo lahko pričakovali, bo njegov kolesar dirk v večini sestavljen iz enodnevnih klasik, na etapnih dirkah pa bo v večini vozil ob Primožu Rogliču.

Tratnika bom tako lahko v sezoni 2023 videli na Dirki po Italiji, kjer bo eden glavnih pomočnikov Rogliča. Kot pa že vemo, tudi Tratnik slovi kot izjemen kronometrist, zato bo imel nekaj priložnosti za lov na etapno zmago tudi sam.

Na Dirki po Italiji bo sicer konkurenca precej močna. Svoj nastop so tam že potrdili Remco Evenepoel, Geraint Thomas, Aleksandr Vlasov, Thibaut Pinot in Joao Almeida.

Prejšnji članekPrimož Roglič odhaja na Dirko po Italiji
Naslednji članekWout van Aert etapne zmage in svetovno prvenstvo postavlja pred lov na zeleno majico