Primož Roglič spregovoril prvič po odstopu z Dirke po Španiji

Primož Roglič je dva dni po odstopu z Dirke po Španiji že v objemu žene Lore in sina Leva. V udobju svojega doma ga čaka okrevanje, nato pa se bo z ekipo dogovoril, ali bo letos še dirkal.

Grd padec v zaključku 16. etape je Primoža Rogliča poslal z Dirke po Španiji. Še tretjega izmed zadnjih štirih Grand Tourov je moral končati predčasno, kar je pri sicer psihično čvrstem 32-letniku pustilo nekaj posledic.

Slovenski as je za klubsko spletno stran spregovoril prvič po nesrečnem padcu. V izjavi je predstavil svoj pogled na dogajanje v zaključku 16. etape in z njim precej (negativno) presenetil kolesarsko javnost.

Roglič meni, da je v prvi vrsti za njegov padec kriv Fred Wright, ki je ob Rogličevem vračanju v skupinico zadel njegovo krmilo. Kolesarski strokovnjaki in tudi mnogi navijači Slovenca se s tem ne strinjajo in poudarjajo, da se Roglič tokrat moti.

Ni bilo v redu. To se ne bi smelo zgoditi. Ljudje gredo hitro naprej, kot da se ni nič zgodilo. Zame to ne velja. To ni način, na katerega želim, da se šport nadaljuje, in to želim jasno povedati,” je bil jasen 32-letnik.

Je za padec Rogliča res kriv Wright? (vir: twitter)

Nekoliko lahko hodim. Za zdaj sem s tem zadovoljen. Po nesreči sem potreboval nekaj časa, da sem uredil misli. Vprašal sem se: kako je to mogoče? Ugotovil sem, da je način, na katerega se je zgodila nesreča, nesprejemljiv.”

Vsi je niso videli pravilno. Do nesreče ni prišlo zaradi slabe ceste ali pomanjkanja varnosti, temveč zaradi obnašanja kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Če bi jih imel, bi zapeljal na stran. Wright je prišel od zadaj in mi iztrgal krmilo iz rok, še preden sem se tega zavedel,” je še dodal Slovenec.

Roglič velja za enega najpriljubljenejših kolesarjev v karavani, a praktično vsi komentarji pod objavo zapisa na družbenih omrežjih se strinjajo, da je Slovenec tokrat v zmoti. Nihče ne obtožuje Freda Wrighta za povzročeno nesrečo in družbeni konsenz je, da si je zanjo tokrat kriv Roglič sam.

Zanimivo bo videti, kako se bodo v ekipi odzvali na kritike javnosti. Ob objavi izjave so Slovenca namreč povsem podprli. Direktor ekipe Richard Plugge je celo pozdravil pogum svojega varovanca, da si je upal spregovoriti o dogajanju v karavani in pomanjkanju varnosti.

Prejšnji članekTadej Pogačar se vrača na dirke, ob njem še trije Slovenci
Naslednji članekMads Pedersen se je podpisal pod hat-trick zmag na letošnji Dirki po Španiji