Primož Roglič sezono začenja že prihodnji teden

Še pred dnevi je Primož Roglič poudarjal, da bo pred Dirko po Italiji nastopil zgolj na Dirki po Kataloniji. A načrti so se spremenili in zanj bomo lahko pesti stiskali že prihodnji teden, saj bo nastopil na Tirreno-Adriatico.

Na navdušenje slovenskih navijačev bo Primož Roglič nekoliko pohitril svojo časovnico povratka v karavano. Namesto 20. marca bo prvič tekmovalno pedala obrnil že v ponedeljek, 6. marca, ko se bo po štirih letih vrnil na Tirreno-Adriatico.

Jumbo-Visma, ki navdušuje v začetku sezone, želi na italijanski dirki le eno – zmago. Zato tja pošilja izjemno močno zasedbo, ki jo bo s svojim talentom in nepopustljivostjo dopolnil tudi slovenski as.

Roglič sicer ne bo kapetan ekipe, ta vloga naj bi pripadla Woutu van Aertu, ki pa je imel v zadnjih tednih nekaj težav z zdravjem. Zaradi njih bo izpolnil Strade Bianche, tudi na Tirreno-Adriatico pa verjetno ne bo v idealni formi.

Nizozemci so se tako z umestitvijo Primoža Rogliča v ekipo do neke mere zavarovali. Ob težavah Van Aerta lahko stavijo na preizkušenega kolesarja za etapne dirke, kar Primož Roglič zagotovo je.

Merijn Zeeman, športni direktor ekip, sicer poudarja, da si je Roglič s trdim delom prislužil mesto v ekipi in je pripravljen na dirkanje.

“Trdo je delal in je pripravljen. Dirkanje je naslednji korak v gradnji proti cilju. Začel bo brez pritiska ali rezultata v mislih,” je pojasnil Nizozemec.

Poleg Slovenca bodo nizozemsko zasedbo sestavljali še kapetan Wout van Aert, heroja preteklega konca tedna Dylan Van Baarle in Tiesj Benoot, zanesljivi Koen Bouwman ter novi okrepitvi Attila Valter in Wilco Kelderman.

Prejšnji članekAntonio Tiberi po uboju mačka začasno suspendiran
Naslednji članekBo Matej Mohorič na Strade Bianche uporabil potopno sedežno oporo?