Primož Roglič se na ogledu Galibiera sprašuje: “Kdaj bo konec vzpona”

Primož Roglič bo izpustil obe preizkušnji državnega prvenstva in se raje posvetil pripravi na Dirko po Franciji. V teh dneh si ponovno ogleduje traso najpomembnejših etap, med drugim tudi vzpon Galibier, s katerega se je oglasil oboževalcem.

Nobena skrivnost ni, da se Dirka po Franciji odloča na vzponih, zato jim favoriti za končno zmago v dneh pred dirko posvečajo največ časa. Poznavanje slehernega zavoja in strmine lahko tekmovalcu ponudi odločilno prednost, saj zna bolje razporediti moči.

Primož Roglič se je tokrat podal na ogled znamenitega prelaza Galibier, katerega ima v zelo lepem spominu. Na etapi, ki je vodila preko njega, je leta 2017 osvojil svojo prvo etapno zmago na Dirki po Franciji, kar je bila hkrati tudi prva slovenska etapna zmaga s Toura.

Slovenski as je na družbena omrežja delil svojo fotografijo med vzpenjanjem na najvišjo točko letošnje francoske pentlje. Zraven je v značilnem hudomušnem slogu dopisal: “Lep razgled, a kdaj bo že konec vzpona?“.

Vzpon na prelaz Galibier bo vključen v enajsti etapi Dirke po Franciji, ki bo ena bolj zahtevnih na dirki. Kolesarje čakajo kar štirje kategorizirani vzponi, dva med njimi sodita v najvišjo kategorijo. Ob Galibieru si je to oznako zaslužil še zaključni vzpon na Granon Serre Chavalier.

Trasa 11. etape z vzponom na Galibier.

Jumbo-Visma je v teh dneh že razkrila osmerico kolesarjev, ki potujejo na Dirko po Franciji. Rumeno majico bosta tam lovila Roglič in Jonas Vingegaard, po zeleno majico najboljšega po točkah pa se bo podal Wout van Aert.

Mnoge navijače ekipe skrbi, da bi taktika treh kapetanov lahko ohromila ekipo. Športni direktor moštva Merijn Zeeman pa oboževalce miri, da bodo kapetani pomagali eden drugemu, ko bo to potrebno.

Prejšnji članekDP v vožnji na čas tudi z zvezdniki svetovne serije
Naslednji članekWout van Aert zaradi udarca v koleno izpušča državno prvenstvo

1 komentar