Primož Roglič: “Remco je trenutno na drugem nivoju”

Primož Roglič je v cilju 10. etape moral priznati premoč Remcu Evenepoelu. Čeprav je Slovenec svojo nalogo opravil zelo dobro in je z vožnjo zadovoljen, pa kronometer vseeno pušča nekaj grenkega priokusa, saj je zaostanek znova krepko narastel.

Po vsega 10 kilometrih trase je že bilo jasno, da bo Primož Roglič (Jubmo-Visma) svoj zaostanek po 10. etapi še povečal. Remco Evenepoel (QuickStep-Alpha Vinyl) je namreč kronometrsko razdaljo že začel izjemno hitro in ob prvem merjenju vmesnega časa užival 21 sekund prednosti.

Ta se je v nadaljevanju le še povečevala. Ob drugem odmerjenem času je prednost Belgijca znašala že 37 sekund, do cilja pa je uspel Slovencu odščipniti še dodatnih 11 sekund. V skupnem seštevku je svojo prednost povečal na visokih 2:41 in Rogliča čaka težko delo, če želi še četrtič zapored obleči rdečo majico.

Slovenec se zaveda, da je trenutno v podrejenem položaju. Vendar razlog za to bolj kot v svoji formi vidi v izjemnosti mladega Belgijca. S svojo predstavo na včerajšnjem kronometru je namreč zelo zadovoljen, bil je najboljši med preostankom karavane, a grenek priokus pušča velikanski zaostanek za Remcom.

Zadovoljen sem. Mislim, da sem prikazal dobro vožnjo na čas. Gre za dober rezultat,” je v cilju povedal Slovenec, ki priznava premoč Belgijca. “Čestitke tudi Remcu, trenutno je na drugem nivoju.”

Roglič je v cilju prevzel vodstvo, a že tri minute kasneje ga je z vrha zrinil neverjetni Remco Evenepoel. (vir: twitter)

Roglič se zaveda, da vsako leto pridejo tudi porazi. Če te na dirkah ni, ne moreš izgubiti, a poraz je sestavni del športa. Če ga bo premagal boljši kolesar, bo to sprejel.

Vsako leto boš slej ali prej tudi izgubil. Če te ni tukaj, ne moreš izgubiti. Trenutno zagotovo kar leti. Bomo videli. Dirka je še dolga.”

Sam sem ponosen na svojo vožnjo. Šlo je zelo hitro. Vsaj nisem potreboval ene ure, da sem prevozil razdaljo. Tako to je. Zadovoljen sem z današnjim rezultatom.”

Poleg visokega zaostanka Rogliču skrbi povzroča tudi zdravstveno stanje ekipe. Dirko sta namreč zapustila že dva člana Jumbo-Visme – Sepp Kuss in Eduardo Affini. Slovenec zato v prvi vrsti želi ostati zdrav, šele nato pa iskati priložnosti za lov na rdečo majico.

Bomo videli dan za dnem. Trenutno je pomembno, da ostanem zdrav, se izognem težavam in ostanem v enem kosu. Če bom iskal priložnosti, jih bom našel.”

Bolj bi bil vesel, če se Remco ne bi vozil tako dobro. Ni mu bilo potrebno dokazovati, kako dober je. To je že dokazal na številnih velikih dirkah. Dokazal je, kako močen je, kar dokazuje tudi v tem trenutku.”

Slovenski as za zdaj še nima skovane taktike, kako napasti rdečo majico. Se bo lova nanjo lotil z odvzemanjem manjšega števila sekund na več etapah ali bo vse stavil na en izjemen dan?

“Bomo videli. Trenutno bomo uživali v tokratni predstavi in se nato osredotočali na dirkanje dan za dnem. Do konca je še vedno 11 etap,” je še povedal.

Prejšnji članekRoglič odlično opravil svojo nalogo, a povečal zaostanek za neverjetnim Evenepoelom
Naslednji članekNov val odstopov z Vuelte, pozitivna tudi Yates in Sivakov