Primož Roglič prestavil začetek sezone

Ekipa Jumbo – Visme je oznanila, da se ne bo udeležila prihajajoče dirke Pariz- Nica, saj ne želijo ogrožati zdravstvenega stanja kolesarjev in osebja. Primož Roglič, ki bi na dirki moral začeti svojo sezono, bo tako prve tekmovalne dne letošnjega leta vpisal kasneje. V kolikor ne bo prišlo do še kakšne spremembe v njegovem urniku, se bo prvič javnosti predstavil na dirki po Baskiji, ki bo na sporedu od 6. do 11. aprila.

Roglič bo imel na začetku sezone nekaj dodatnih dni počitka. vir: twitter

»Boli nas in smo zelo razočarani« so bile prve besede direktorja ekipe Richarda Plungga, ki je odločitev ekipe pojasnil tako: »To je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmemo v tem trenutku. Kot vodstvo smo odgovorni, da zmanjšamo stopnjo ogroženosti vseh članov ekipe. Trenutno je ta prevelika, da bi jo lahko ignorirali.«

Pariz – Nica je trenutno edina dirka izven Italije, ki jo bodo pri Jumbo – Vismi ekipno izpustili. Kot so zapisali v uradni izjavi, se bodo o udeležbi na ostalih dirkah odločali na dnevni ravni, saj se razmere spreminjajo prehitro, da bi lahko napovedovali dlje v prihodnost.

Udeležbo na dirki so odpovedale tudi mnoge ostale ekipe World Toura, tako v Franciji poleg Jumbo – Visme ne bo tudi UAE Emiratesov, Mitchelton – Scotta, Ineosa, Astane, CCC-ja in Movistarja. Večina omenjenih ekip je odsotnost s tekmovalnega koledarja potrdila do 22. marca.

Prejšnji članekVal odpovedi se nadaljuje, novi žrtvi Milano – San Remo in Tirreno – Adriatico
Naslednji članekMitchelton – Scott bo odpovedane dirke nadomestil v virtualnem svetu