Primož Roglič potrdil odhod na pripravljalni tabor

Slovenski as Primož Roglič je preko družbenih omrežij potrdil, da se bo pridružil ekipi na pripravljalnem taboru v Španiji. Njegova udeležba je bila zaradi stanja operirane rame nekaj časa pod vprašajem.

Okrevanje po operaciji rame več kot očitno poteka skladno z željami. Primož Roglič je namreč pretekli teden začel s prvimi treningi na kolesu, v prihodnjih dneh pa jih bo opravil še precej več. Pridružil se bo namreč ekipi na pripravljalnem taboru, kjer pa bo še vedno treniral po prilagojenem programu.

Jumbo-Visma se odpravlja v Denio, lepo mestece na vzhodu Španije. Tam jim bo družbo delala tudi francoska zasedba Cofidis, ki prav tako v teh dneh odpotuje v toplejše kraje.

Slovenski as je svojo udeležbo na pripravljalnem taboru na družbenih omrežjih potrdil s sliko on božičnem kipu, ob katero je zapisal:

“Kdo jih nosi bolje? December je v polnem teku. Vesel sem, da se bom pridružil pripravljalnemu taboru Jumbo-Visme.”

Nizozemci bodo v času pripravljenega tabora, ki se bo končal 21. decembra, naredili prve načrte za novo sezono. Najverjetneje bodo tudi določili dirke, na katerih bodo nastopili glavni zvezdniki. Tudi iz tega razloga je pomembno, da bo Primož Roglič prisoten in se bo lahko potegoval za vodilno vlogo na največjih dirkah.

Ob koncu leta bo verjetno že jasno, ali se bo Slovenec podal na Dirko po Italiji ali na Dirko po Franciji. Vse od razkritja trase se ga je povezovalo predvsem z italijanskim krogom, a Roglič ne skriva želje, da bi dobil priložnost tudi na Dirki po Franciji.

Prejšnji članekMatej Mohorič: Zagotovo bom še kdaj uporabil potopno sedežno oporo
Naslednji članekPatrick Lefevere ostro nad Juliana Alaphilippa: “Vedno imajo smolo eni in isti ljudje”