Primož Roglič potrdil odhod na olimpijske igre, nastopil bo v obeh disciplinah

Zaradi predčasnega odhoda z Dirke po Franciji, kjer je staknil poškodbo, je nastop Primoža Rogliča v Tokiu nekaj časa videl v zraku. Slovenski as je sedaj sporočil svojo odločitev – odhaja v deželo vzhajajočega sonca.

Poškodba, ki ga je odstranila iz boja za rumeno majico nikakor ni bila nedolžna. A zaradi zgodnjega odhoda ima Primož Roglič skoraj tri tedne časa, da se pozdravi in pripravi na olimpijske igre. Celjenje ran gre očitno po načrtu, zato ga bomo videli v izbrani četverici slovenske reprezentance.

Novico je v ponedeljek sporočil selektorju Andreju Hauptmanu, ki je v pogovoru z medijsko hišo Delo veselo novico oznanil tudi javno.

»Z veseljem lahko potrdim, da bo Primož nastopil na obeh dirkah. Ta čas še ni na vrhuncu pripravljenosti, bo pa storil vse, kar je v njegovi moči, da bo v najboljši formi v Tokiu,« je povedal Hauptman.

Primož Roglič bo ob Tadeju Pogačarju, Janu Tratniku in Janu Polancu tvoril slovensko četverico, kot edini Slovenec pa se bo pomeril tudi v vožnji na čas. Obe trasi bosta zelo zahtevni, karavano na cestni preizkušnji čaka skoraj 5000 višinskih metrov, zaradi česar se naša kolesarja uvrščata v najožji krog favoritov za medaljo.

Tudi kronometrska preizkušnja ne bo lahka, na 44 kilometrih bodo morali tekmovalci premagati kar 846 višinskih metrov, zato bodo v ospredje lahko prišli tudi kolesarji, ki niso le dobri kronometristi, ampak jim ni tuja niti vožnja navkreber. Roglič bo torej imel resne možnosti za medaljo na obeh preizkušnjah.

Tudi Hauptman pred odhodom v Tokio odkrito priznava, da na olimpijske igre odhajajo po medaljo. Čeprav so tovrstne napovedi nehvaležne, bi bilo ob dejstvu, da imamo v svojih vrstah najboljša kolesarja sveta, vse drugo kot napad na zmago veliko presenečenje.

»Če imamo številko ena in dve na svetu, ne moremo iti na olimpijske igre le zato, da bi nastopili. Naredili bomo vse, da bomo dosegli vrhunski rezultat, ne morem reči, da ne bomo merili na vrh. Vseeno se je treba zavedati, da so na voljo samo tri kolajne, kandidatov zanje pa je nešteto,« je za Delo povedal Hauptman.

Prejšnji članekDeceuninck-Quick Step v prihodnjo sezono vstopa z novim imenom
Naslednji članekPatrick Konrad dobro formo kronal z etapno zmago, Pogačar v zaključku pretegnil noge