Primož Roglič potrdil, da ostaja član Jumbo-Visme: “Vedno so govorice”

Vse od padca na Dirki po Španiji krožijo govorice, da bi Primož Roglič lahko zamenjal klubsko sredino. Nobeno izmed vpletenih moštev sicer ni javno komentiralo možnosti selitve, je pa to pred časom že zavrnil manager Primoža Rogliča. V nedeljo pa je tudi Slovenec sam potrdil, da še naprej ostaja v rumenem dresu.

Ko je Primož Roglič na Dirki po Španiji grdo padel in ostal brez možnosti za napad na četrto zaporedno zmago, so mnogi kolesarski navdušenci začeli podpirati idejo o njegovi selitvi drugam. Ni trajalo dolgo, da so v medijih zaokrožile novice, da se za usluge 32-letnika zanima ekipa Ineos Grenadiers.

Britansko ekipo so mnogi videli kot idealno destinacijo za slovenskega asa, spet drugi so verjeli, da ima najboljše možnosti za lov na Dirko po Franciji še vedno v dresu Jumbo-Visme. Ne glede na želje navijačev so govorice o selitvi postale vse glasnejše in preslišati jih niso mogli niti v taboru Slovenca.

V sezoni 2023 Primož Roglič ostaja član Jumbo-Visme. Glavni cilj bo znova Dirka po Franciji, kjer si bo vlogo kapetana najverjetneje delil z Jonasom Vingegaardom. Letos se jim je namreč obrestovala taktika dveh kapetanov. (vir: twitter)

Kmalu se je oglasil Mattia Galli, manager slovenskega asa. Ta je v enem izmed intervjujev zatrdil, da ima Primož Roglič aktivno pogodbo z Jumbo-Vismo vse do leta 2025 in jo namerava spoštovati do konca.  

Govorice so nato nekoliko potihnile, čez čas pa znova eksplodirale. Tokrat so se začela namigovanja, da naj bi bila za usluge Slovenca zainteresirana ena izmed francoskih ekip, zopet pa se je začela preigravati tudi možnost selitve k Ineos Grenadiers.

Tudi tokrat so bile vse govorice zavržene. Sprva s strani Jumbo-Visme, kjer so le dejali, da je Primož Roglič njihov član in ima pogodbo aktivno do konca sezone 2025.

Na nedeljski dobrodelni vožnji Zlati krog pa je vsa namigovanja ovrgel tudi Primož Roglič. V pogovoru za Val 202 je povedal, da bo tudi prihodnjo sezono začel v dresu nizozemske ekipe.

“Vedno so govorice. Takšne ali drugačne. Definitivno se bom začel na naslednjo sezono pripravljati v dresu Jumbo-Visme, v kateri sem maksimalno podprt,” je bil jasen Slovenec. Na vprašanje, kakšno vlogo pričakuje v moštvu v prihodnje, je le dodal: “Takšno, ki mi bo omogočala lov na zmage.”

Prejšnji članekPrimoža Rogliča čaka operacija rame
Naslednji članekSkromnejša sezona Primoža Rogliča, ki sta jo zaznamovala padca