Primož Roglič odpeljan v bolnišnico na podrobne preglede

Primož Roglič je 12 kilometrov pred ciljem 3. etape grdo padel, a uspel priti do cilja in omejiti izgubo. V vidnih bolečinah je ciljno črto prečkal minuto in 21 sekund za zmagovalcem in bil kmalu z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico na podrobne preglede.

Dvanajst kilometrov pred ciljem je po besedah sotekmovalcev Primož Roglič zadel z enim izmed tekmecev in izgubil ravnotežje. Posledično se je prevrnil na levo stran, s trtico močno zadel v tla in nato drsel po makadamu ob cesti.

Po padcu se je pobral, a dolgo časa stal ob cesti, preden je s sotekmovalci nadaljeval in začel loviti glavnino v ospredju. Povsem ujeti je ni uspel, a do neke mere je omejil izgubo, ki je v cilju znašala 1:21.

V ciljni prostor je zapeljal ob moštvenem kolegu Stevenu Kruijswijku, s katerim sta oba potrebovala zdravniško pomoč. Po poročanju CyclingNewsa so Nizozemcu šivali rano na roki, Primož Roglič pa je bil kmalu z reševalnim vozilom odpeljan v bližnjo bolnišnico. Tam bo opravil rentgensko slikanje, po katerem bo jasno, kako huda je poškodba.

V ciljni areni je naš as vidno šepal, po prvih podatkih naj bi bila najhujša bolečina v trtici, zaradi katere težko hodi.

»Najmanj, kar je, je močno udarjen in popraskan. V bolnišnici ga bomo natančneje pregledali,« je povedal Richard Plugge, direktor Jumbo-Visme. »Pregledati ga je potrebno z rentgenom, zato smo čakali rešilca. Ostali fantje pravijo, da je kolesar zadel vanj in ga spravil na tla.«

»Roglič ni v dobrem stanju,« je potrdil tudi športni direktor Frans Maassen. »Ni dobro. Nisem zdravnik, a ima težave s trtico. Odpeljan je bil v bolnišnico na pregled

Prejšnji članekDirka po Franciji se spreminja v festival padcev, Roglič izgubil več kot minuto
Naslednji članekPrimož Roglič: »Nič ni zlomljeno. Lahko nadaljujemo!«