Primož Roglič: »Nič ni zlomljeno. Lahko nadaljujemo!«

Po drami in dolgem čakanju o novicah glede stanja Primoža Rogliča je navijače pomiril kar slovenski as sam. Po prihodu iz bolnišnice je novinarjem potrdil, da bo nadaljeval z dirko.

»Nič ni zlomljeno. Povsem sem popraskan. A lahko nadaljujemo,« je po izstopu iz zdravniškega avtomobila, s katerim se je pripeljal iz bolnišnice, povedal Primož Roglič in tako pomiril kolesarsko javnost, še posebej na sončni strani Alp.

Roglič je v bolnišnico odšel takoj po prihodu v cilj, saj je po sestopu s kolesa vidno šepal zaradi bolečine v trtici. Rentgenska slika je razkrila, da so kosti cele in da je bolečina le posledica udarca. 31-letnik bo tako lahko nadaljeval z Dirko po Franciji, a bo verjetno potreboval kar nekaj dni, da se bo vsaj delno rešil bolečin.

Roglič je o samem zapletu, ki je vodil do padca spregovoril z enim izmed nizozemskih novinarjev, ki je citat objavil na Twitter, a ga nato le nekaj minut kasneje umaknil.

»Sonny Colbrelli mi je napravil body check. To res ni bilo potrebno. A bil je stresen dan z mnogimi ozkimi cestami,« je povedal upravičeno jezen Roglič.

Padec slovenskega asa je bil posnet le z enega zornega kota, zato povsem podrobno ne moremo videti, kaj se je zgodilo. A natančnejši pregled posnetka razkriva, da je tik pred padcem Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) spremenil smer vožnje in se prestavil nekaj decimetrov levo in posledično trčil v Rogliča, ki je nato izgubil ravnotežje in končal na tleh.

Prejšnji članekPrimož Roglič odpeljan v bolnišnico na podrobne preglede
Naslednji članekCaleb Ewan in Jack Haig z zlomljeno ključnico končujeta Tour de France