Primož Roglič: “Ne vidim razloga, da ne bi mogel več osvojiti Dirke po Franciji”

Primož Roglič še naprej okreva po operaciji rame, a s pogledom že sega v prihajajočo sezono. V njej upa na nastop na Dirki po Franciji, za katero verjame, da jo še vedno lahko osvoji.

Dirka po Franciji še naprej ostaja glavni cilj kariere Primoža Rogliča. Največja dirka na svetu ima svojo težo, zato bodo sanje o rumeni majici pri Rogliču vedno prisotne.

V zadnjih sezonah se načrti Slovenca na Dirki po Franciji niso izšli. Leta 2020 je dokazal, da je zmaga dosegljiva, a je predzadnji dan naletel na boljšega tekmeca. Naslednji dve sezoni je odstopil zaradi poškodbe in rumena majica je bila pozabljena.

Mnogi so po letošnjem odstopu Rogliča že odpisali za zmago na Dirki po Franciji in sklenili, da nikoli ne bo osvojil rumene majice. Kisovčan se z njimi ne strinja in poudarja, da verjame v svoje možnosti.

Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogel več osvojiti Dirke po Franciji,” je povedal v pogovoru za Bici.pro.

Na koncu svoje kariere bom potegnil črto in videl, kaj sem osvojil in česa ne. Želim nadaljevati in se med dirkanjem zabavati. Dokler imam v sebi iskrico, se bom gnal in zasledoval cilje.”

Zvezdnik Jumbo-Visme je pred mesecem dnim povedal, da bo s treningi začel šele v decembru, zato bo za klubskimi kolegi nekoliko zaostajal. Poudarja, da mu prihajajoča sezona prav zaradi tega predstavlja uganko, saj ne ve, kaj pričakovati od nje.

“Zame je naslednje leto rahla uganka. Za zdaj sem opravil le krajše vožnje. Prihodnji teden bom opravil še en pregled in če mi prižgejo zeleno luč, bom lahko začel trenirati.”

“Moj cilj je, da se 11. decembra zglasim na pripravljalnem taboru.”

Veliko vprašanje predstavlja izbira Grand Toura – Dirka po Italiji ali Dirka po Franciji. (vir: twitter)

V sklopu pripravljalnega tabora bodo v Jumbo-Vismi tudi začrtali okvirni koledar dirk svojih zvezdnikov. V preteklih mesecih se je Primoža Rogliča povezovalo z nastopom na Dirki po Italiji namesto Dirki po Franciji, saj ta ponuja več kronometrskih kilometrov.

Roglič govorice za zdaj umirja in poudarja, da bo pri odločitvi veliko vlogo odigralo tudi njegovo zdravstveno stanje.

“V teh predelih (v bližini Slovenije, op. p.) sem zmagoval, ko sem bil smučarski skakalec. Ne vem pa, če bom za Giro že pripravljen, videli bomo, kako se bodo stvari razvile, vključno s pregledom prihodnji teden. Takrat se bomo lahko odločili za program dirk.”

Roglič v svojem zapletenem položaju skuša najti tudi nekaj pozitivnih vidikov.

Morda bo iz tega prišlo tudi kaj pozitivnega – morda bom poleti bolj svež. Moram biti samozavesten. Za zdaj sem srečen. Nimam bolečin,” je še dodal.

Prejšnji članekSvetovna prvaka do prvih zmag v novi sezoni ciklokrosa
Naslednji članekPhilippe Gilbert do zadnje zmage v karieri, Pogačar in Mohorič na tretjem in četrtem mestu