Primož Roglič ne išče izgovorov: “Nisem imel pravih nog”

Šesta etapa je razkrila prve razpoke v ščitu nepremagljivosti Primoža Rogliča. Na zaključnem vzponu sta ga strla Remco Evenepoel in Enric Mas, nekaj sekund pa mu je odščipnil tudi Juan Ayuso. Slovenski as pa ne paničari. Sprejema dejstvo, da so bili tekmeci boljši, a poudarja, da je dirka še dolga.

Nič kaj veliko,” je Primož Roglič odgovoril na vprašanje, kaj lahko pove o dogodkih s šeste etape.

Slovenski navijači smo na zaključnem vzponu trpeli s slovenskim šampionom. V prvem delu vzpona je kazalo še zelo dobro in po tihem smo lahko upali celo na etapno zmago. Nato pa se je Roglič v skupinici pomaknil povsem nazaj, kmalu zatem pa odpadel.

Do cilja je bilo tedaj še dolgih 7,5 kilometra in zdelo se je, da bomo zaostanek morali šteti v minutah. Na srečo je Roglič nato našel svoj ritem in dobro omejil izgubo, ki je v cilju znašala 1:22 za glavnim tekmecem Remcom Evenepoelom.

Nisem imel pravih nog za zmago, bila je le borba do cilja,” je povedal in v svojih odgovorih ‘krivdo’ iskal le pri sebi. Čeprav je priznal, da so bile na vzponu zaradi dežja in goste megle netipične razmere, te niso razlog za njegov zaostanek.

Roglič je v cilj prišel s skupinico kapetanov, katero je na začetku vzpona pustil zadaj, a ga je ta med vzpenjanjem do cilja znova ujela. V njej je bilo kar nekaj kapetanov s pomočniki, najštevilčnejši sta bili zasedbi Ineos Grenadiers in Bore-hansgrohe, a delo je v zadnjih kilometrih v celoti padlo na ramena našega kolesarja.

Roglič v zaključku ni mogel računati na pomoč tekmecev. (vir: twitter)

Roglič nesodelovanje drugih ekip sprejema dobro. Zaveda se, da ga kot trikratnega zmagovalca dirke nihče ne želji peljati do cilja, zato bo moral celotno dirko levji delež narekovanja tempa opravljati sam.

Na koncu je bilo vse na meni, a po drugi strani, so ostali verjetno želeli zmagati etapo ali se vsaj boriti zanjo,” je pojasnil.

Zelo so močni. A zares nisem potreboval tega dokaza,” je ocenil formo tekmecev, v prvi vrsti Remca Evenepoela in Enrica Masa.

Vajeni smo, da je Roglič borec, ki ne obupa vse do konca. Svoji filozofiji ostaja zvest tudi tokrat. Poudarja, da je do cilja še dolga pot, na kateri se lahko zgodi še marsikaj.

Daleč je še do konca. Danes smo nekaj izgubili in upam, da lahko to nadoknadimo v nadaljevanju dirke.”

Za konec je Slovenec še dodal, da je z njegovim zdravjem in formo ‘vse v redu’ in da se že osredotoča na naslednje etape.

Prejšnji članekPrimož Roglič zašel v težave, a uspešno omejil izgubo časa
Naslednji članekUbežniki zadržali glavnino, etapa pripadla Jesusu Herradi