Primož Roglič ne bo branil zmage na Vuelti

Jumbo-Visma je v sklopu priprav na novo sezono objavila seznam dirk vseh glavnih kolesarjev ekipe. Mednje seveda spada tudi Primož Roglič, ki bo sezono začel v Franciji, končal pa v Italiji. Slovenec v skladu s pričakovnji ne bo branil zmage na Dirki po Španiji.

Glavne cilje sezone je Primož Roglič postavil že pred časom. Celotna sezona se bo ponovno vrtela okoli uspeha na Dirki po Franciji, a zmage bo lovil še na številnih drugih odmevnih tekmovanjih.

Sezono bo otvoril z dvema etapnima dirkama. V začetku marca se bo pojavil na štartu dirke Pariz-Nica, mesec kasneje pa nastopil še na Dirki po Baskiji.

Sledil bo paket enodnevnih dirk. Tega bo začel 18. aprila, ko bo debitiral na Amstel Gold Racu, že tri dni kasneje pa ga čaka nov debi. Tokrat bo pedala vrtel na Valonski puščici. Nastope na enodnevnih dirkah bo končal z branjenjem zmage na Liege-Bastogne-Liege.

Nato sledi Dirka po Franciji, kar nekoliko presenetljiv pa je podatek, da Roglič za zdaj v koledarju nima Kriterija Dauphine, ki velja za glavno pripravljano dirko na francosko pentljo. Po Touru se bo Kisovčan odpravil na olimpijado, nato pa si bo pred zaključkom sezone vzel nekaj več počitka.

Sezono bo zaključil z nastopi na petih enodnevnih dirkah, med katerimi izstopata predvsem Dirka po Emiliji in Dirka po Lombardiji. Na prvo ima Roglič zelo lepe spomine, saj je na njej slavil v letu 2019. Zadnja dirka v sezoni bo še drugi spomenik na katerem bo nastopil. Na Dirki po Lombardiji je do sedaj nastopil že trikrat. Najboljši rezultat je dosegel leta 2019, ko je zaključil kot sedmi.

Koledar Primoža Rogliča:

– Pariz-Nica
– Dirka po Baskiji
– Amstel Gold Race
– Valonska puščica
– Liège-Bastogne-Liège
– Tour de France
– Olimpijske igre
– VN Quebeca
– VN Montreala
– Dirka po Emiliji
– VN Bruna Beghellija
– Dirka po Lombardiji

Oprema Primoža Rogliča

Prejšnji članekAlejandro Valverde napovedal upokojitev po koncu letošnje sezone
Naslednji članekTom Dumoulin za nedoločen čas prekinja kariero