Primož Roglič – najslabši prodajalec sponzorskih izdelkov

Kolesarstvo poganja denar sponzorjev, posledično pa so kolesarji prisiljeni v promoviranje njihovih izdelkov. Nekaterim gre to bolje od rok kot drugim. Primož Roglič zagotovo sodi med slednje.

Primož Roglič je eden najpriljubljenejših kolesarjev v karavani. Navijače je na svojo stran pridobil s svojo borbenostjo, požrtvovalnostjo in nepopustljivostjo, redko kdo pa bo rekel, da ga je vzljubil zaradi medijskih nastopov.

Slovenec sodi v skupino ljudi, ki jim pred kamero ni najbolj prijetno. V zadnjih letih je sicer tudi na tem področju storil velik korak naprej, a pred kamero pač nikoli ne bo užival.

Ker je še vedno eden največjih zvezdnikov karavane in ekipe, ga ekipa jasno uporablja tudi za promocijske posnetke sponzorskega materiala. Tako je moral tokrat promovirati izdelek podjetja Maurten, ki skrbi za prehranske dodatke ekipe.

Izdelek o katerem je govora, je Bicarb System, ki temelji na sodi bikarboni in znižuje zakisanost mišic med naporom. Roglič je z njim več kot očitno seznanjen, prav veliko pozitivnega pa o njem nima za povedati.

Sem Primož Roglič, nekdanji smučarski skakalec in kolesar Jumbo-Visme,” se je v uvodu predstavil 33-letnik.

Uporabljali smo ga že dve leti nazaj,” je o Bicarb Systemu povedal Slovenec in nadaljeval: “Recimo, da ga je bilo lažje uživati in prebaviti.”

Snemalec je nadaljeval z vprašanjem, če je izdelek deloval dobro. Roglič se je zasmejal in odgovoril: “Težko je reči. Ko si dober, deluje dobro, ko si zanič, pač ne deluje. V teoriji deluje.”

“Pri 600 vatih vedno boli, zato je težko reči, ali deluje ali ne. Zagotovo si lahko zamislim boljši okus, recimo sladoled ali kaj takega. Prav tako tudi občutek v trebuhu, a je v redu, sprejmeš, kar je,” je značilno neokusne izdelke s sodo bikarbono pograjal naš kolesar.

Jumbo-Visma je njegovo mnenje o izdelku posnela in ga objavila v povsem surovi verziji. S tem je gledalca spustila v zakulisje dogajanja in se oddaljila od običajnih marketinških posnetkov.

Čeprav sponzorji z vsebino posnetka verjetno ne bodo najbolj zadovoljni, pa je posnetek požel veliko navdušenja med navijači, ki pozdravljajo odmik od običajnih praznih hval sponzorskih produktov.

Roglič je tako s svojo pristnostjo znova navdušil in se še dodatno priljubil navijačem, prav veliko sponzorskih izdelkov pa se zaradi njega verjetno ne bo prodalo.

Prejšnji članekJonas Vingegaard vrgel rokavico Tadeju Pogačarju
Naslednji članekPrvi napovednik za Netflixovo serijo o Dirki po Franciji je ugledal luč sveta