Primož Roglič: “Na začetku je šlo prepočasi, na koncu pa prehitro«

Primož Roglič je branil zmago na zadnji spomladanski klasiki Liege-Bastogne-Liege, a so mu na zadnjem vzponu pošle moči in izgubil je stik z vodilno peterico. Priznava, da v zaključku ni imel najboljših nog, a se z rezultatom ne obremenjuje.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je včeraj v zaključku dirke zašel v manjšo krizo. Trinajst kilometrov do cilja je izgubil priključek z vodilnimi kolesarji in sanj o boju za zmago je bilo konec. Večkrat je sicer poskusil z lovom na vodilno skupino, a pravih možnosti, tudi zaradi pomanjkanja složnosti v skupini, ni imel.

V cilj je Roglič zapeljal z zasledovalno skupino. Na koncu pravega šprinta za višjo uvrstitev ni prikazal in zasedel je 13. mesto.

»Zame je bila dirka na začetku prepočasna, na koncu pa prehitra,« je povedal 31-letnik. »Počasi je šlo zaradi vetra v prsa, nato pa se je vozilo na vso moč in v zaključku nisem imel dovolj dobrih nog, da bi lahko sledil najboljšim.«

Roglič je v letošnji sezoni dirkal manj kot konkurentje, a si vseeno uspel priboriti številne vidne rezultate, med katerimi izstopa zmaga na Dirki po Baskiji. Veseli dejstvo, da je bil slovenski as na vsaki dirki konkurenčen in je vselej krojil razplet.

»Težko je biti takoj pameten in vleči ugotovitve, a vedno skušam biti eden izmed najboljših in dati vse od sebe,« je povedal.»Seveda včasih zmagaš, včasih pa izgubiš in to mislim, da je to najbolj pomemben del.«

Roglič je z nastopom na Liege-Bastogne-Liege odpeljal tudi zadnjo dirko pred nastopom na Dirki po Franciji. Letos se je odločil, da izpusti vse pripravljalne dirke, vključno z Dirko po Švici in Kriterijem Dauphine in se na Tour poda takoj po višinskih pripravah.

»Zadovoljen sem s prvim delom sezone, vedno sem bil zraven in vedno sem se boril. Sedaj si zaslužim nekaj počitka. Najprej sledi premor, nato pa odhajam na višinske priprave.«

Prejšnji članekRichard Carapaz po dirki Liege-Bastogne-Liege diskvalificiran zaradi uporabe “supertucka”
Naslednji članekDumoulin tudi uradno izpušča Tour, njegovo mesto bo zapolnil Vingegaard