Pri Jumbo-Vismi še niso prečrtali Dumoulinovega nastopa na Touru

Jumbo-Visma se je našla v nenavadni situaciji. Po prekinitvi kariere Toma Dumoulina so se jim podrli vsi prvotni načrti. V teh dneh kujejo plan B, ki je prilagojen trenutnim razmeram, vendar prvotnih načrtov še ne želijo povsem pokopati.

Nihče trenutno ne ve, kaj se dogaja v glavi Toma Dumoulina. Moštvo mu je dalo proste roke pri odločitvi o povratku, a zaradi tega se morajo pripraviti na več različnih situacij, ki bi jih lahko videli tekom sezone.

Kdaj, če sploh, se bo Dumoulin vrnil na kolo ne ve nihče. V moštvu so ga sicer že odpisali za spomladanski del sezone, še vedno pa puščajo priprta vrata za Dirko po Franciji.

»Sedaj smatramo, da Tom ne bo nastopil na Touru,« je povedal športni direktor Grischa Niermann. »Potrebuje čas in tega bo dobil. Pot do Toura se je že začela, a bolj osredotočene priprave se za nas začnejo v začetku maja. Če se Tom do takrat vrne in doseže dober nivo pripravljenosti, je dovolj talentiran, da v času priprav doseže vrhunsko formo do štarta Toura. Ne bi bilo pravično, da ga izključimo iz tega

Grischa Niermann ne želi ustvarjati dodatnega pritiska na Toma Dumoulina. (vir: twitter)

Niermann sicer ostaja previden, saj ne želi ustvarjati dodatnega pritiska na svojega varovanca. Dumoulinu dopušča, da narekuje tempo svoje morebitne vrnitve, med tem časom pa bo ekipa nemoteno delovala brez njega.

»Nikoli ne reci nikoli. Pariz je še daleč in letošnja trasa mu zelo odgovarja. A mislim, da ne smemo predvidevati, da bomo letos prišli tako daleč. Ko bo pripravljen, se bo vrnil

»Tom je tisti, ki narekuje naslednje korake. Ne kličemo vsak teden in sprašujemo, če želi trenirati. Kakorkoli, to pomeni, da moramo predvidevati, da spomladi ne bo tekmoval na nobeni dirki. Prav tako po povratku ne bo takoj pripravljen na dirke. Moral bo dvigniti pripravljenost. Tudi talentu, kot je Tom, to vzame nekaj časa.«

Tom Dumoulin je konec januarja napovedal prekinitev kariere za nedoločen čas. Tedaj je povedal, da je v njem ugasnila kolesarska iskrica ter da se je preveč podrejal vsem ostalim, pozabil pa na iskanje lastne sreče. Upa, da bo v času, ki ga ima sedaj na voljo, lahko zbral misli in ugotovil, česa si zares želi.

Prejšnji članekDavide Rebellin našel nov klub, s katerim bo vstopil v šesto desetletje življenja
Naslednji članekPogačar v slogu največjih do etapne zmage