Pri Israel Start-Up Nationu so navdih za nove drese našli v kozarcu vina

Israel Start-Up Nation se na Dirko po Italiji podaja z novim videzom. Tradicionalne belo-modre drese bo nadomestil dres, ki združuje rdečo vinsko barvo sponzorja moštva in modro barvo moštva.

Izraelsko moštvo je na predstavitev kolesarjev pred Girom prišlo neprepoznavno. Na oder so stopili v rdeče-modrih dresih, ki jih bodo ekskluzivno nosili na italijanskem krogu.

Oblikovalce dresa je navdihnila rdeča barva vina, s katero se poklanjajo italijanskemu sponzorju moštva Vini Fantini, ki je znan proizvajalec rdečih vin. Moštvo je vseeno ohranilo nekaj lastne identitete in v rdečo barvo vkomponiralo tradicionalno modro barvo.

»Ponavadi Israel Start-Up Nation dirka v beli in modri barvi Izraela, a Giro bo drugačen. Za italijanski Grand Tour bo dres napolnila temno rdeča barva vin Vini Fantinija, ki jo bo dopolnila znana modra barva originalnega dresa,« so ob predstavitvi dresa sporočili iz mošta.

Israel Start-Up Nation v Italijo prihaja v novi podobi. (vir: twitter)

Dres je osnovalo izraelsko podjetje Jinga, čigar ustanovitelj Aviad Izrael je projekt označil kot enega svojih najljubših: »Vino, Italija in kolesarjenje – tri stvari, ki jih obožujemo. Projekt Giro-Fantini je eden mojih najljubših vseh časov

»Sladko prepletanje vina z barvami Israel Start-Up Nationa, skrbno izbrani elementi glede na odziv najboljših kolesarjev sveta in seveda obilo zabave za oblikovno mizo. Navdušeni smo, da lahko kolesarskemu svetu predstavimo ekskluzivno izdajo dresa. Dobre vožnje, dobro vino in lepi trenutki,« je še dodal.

Izraelskemu moštvu bo v Italiji poveljeval Dan Martin, ki upa, da se bo lahko vmešal v boj za stopničke. Podpore s strani moštva sicer ne bo imel najmočnejše, saj se večina najkvalitetnejših kolesarjev v ekipi pripravlja na Dirko po Franciji, kjer bodo podprli Chrisa Frooma.

Israel Start-Up Nation pa ne bo edino moštvo, ki bo na Dirko po Italiji prišlo z novim izgledom. Tako kot lani, so dres oblikovno spremenili tudi v moštvu EF Education-Nippo, kjer so se ponovno odrekli rožnati barvi v čast majice vodilnega na Giru.

Prejšnji članekEF Education-Nippo ponovno spremenil dizajn dresa pred Dirko po Italiji
Naslednji članekDirka po Italiji: Kaj nam prinaša prvi teden?