Pri 25. letih boj z boleznijo izgubil član Eolo-Komete

Italijanska ekipa Eolo-Kometa je v petek sporočila žalostno novico, da je boj z boleznijo izgubil komaj 25-letni član ekipe Arturo Gravalos.

Petkova etapa na Dirki po Italiji je bila za člane Eolo-Komete ena najtežjih. V mislih so namreč imeli svojega sotekmovalca, ki le nekaj ur pred tem žal izgubil boj z boleznijo.

Arturo Gravalos se je zadnje leto in pol boril s tumorjem na možganih. Po diagnozi ob koncu leta 2021 je v novembru istega leta uspešno prestal operacijo. A bolezen se je razširila do te mere, da je bilo v nadaljevanju potrebnih še nekaj operacij, saj tumorja ni bilo mogoče povsem odstraniti.

Španec je ves čas verjel, da se bo lahko vrnil na kolo in znova dirkal. Ekipa ga je čakala in mu nudila vso pomoč pri boju z boleznijo. Žal 25-letnik štartne številke ni več pripel, saj je 19. maja moral priznati premoč bolezni.

Nadobudni mladenič je svojo kolesarsko pot začel leta 2016, tri leta kasneje pa prestopil vrata mladinske ekipe Eolo-Komete. Tam je v dveh letih storil dovolj, da si je prislužil prestop v prvo ekipo, kjer se je nadejal dirkanja na najvišjem nivoju.

Žal je le pol sezone lahko občutil, kaj pomeni dirkanje z najboljšimi kolesarji sveta. V sezoni 2021 je zbral 14 tekmovalnih dni, po odkritju bolezni pa postavil kolo v kot.

V svoji karieri je zbral nekaj odmevnih rezultatov, čeprav se mu je zmaga še izmikala. Najbolj ponosen je bi na drugo mesto na mladinskem državnem prvenstvu, ki ga je osvojil leta 2019.

Arturo, počivaj v miru!

Prejšnji članekSkrajšana etapa pristrigla krila favoritov, zmage se veseli Rubio
Naslednji članekGeraint Thomas v 14. etapi oddal rožnato majico