Pretkani Julian Alaphilippe izkoristil delo tekmecev in se okitil z etapno zmago

Druga etapa Kriterija Dauphine se je končala s krajšim položnejšim klancem, ki je učinkovito iz glavnine odstranil šprinterje in ponudil priložnost pančerjem. Med njimi se je najbolje znašel Julian Alaphilippe, ki se je prebil do druge zmage v sezoni.

Francoska preizkušnja nam je še drugi dan zapored postregla z razburljivim dirkanjem. Tudi tokrat smo v zadnjih kilometrih lahko spremljali boj glavnine in napadalcev in tudi tokrat je bila uspešnejša prva.

Zadnjih 15 kilometrov se je trasa počasi, a vztrajno vzpenjala proti cilju. V ospredju smo lahko videli vse najboljše hribolazce, svojo priložnost pa so čakali tudi redki šprinterji, ki so pripotovali na Kriterij Dauphine. A za slednje je bil tempo navkreber prezahteven in v zadnjih kilometrih so morali priznati premoč lažjim tekmecem.

Na zadnjem klancu smo videli številne poskuse napadov od daleč, ki jih je vedno znova uspešno zatrla Jumbo-Visma. Ta je branila rumeno majico Christopha Laporta, ki je tudi danes veljal za enega izmed favoritov.

Podobno kot včeraj je v zadnjih metrih delo narekovanja glavnine prevzel Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki ga pravi boj čaka šele v prihodnjih dneh. Danec je odlično pripeljal Laporta v zadnje metre, kjer pa je s pospeševanjem iz ozadja presenetil Richard Carapaz (EF Education-EasyPost).

Ekvadorec se je izstrelil mimo dvojca Jumbo-Visme in Laporte ni uspel pravočasno odgovoriti na pospeševanje. Veliko bolje pa je to uspelo Julianu Alaphilippu (Soudal-Quick Step), ki se je postavil v zavetrje Ekvadorca in ga tik pred ciljem nato tudi prehitel.

V skupnem seštevku na vrhu še naprej ostaja Laporte, ki pa je po času izenačen z Alaaphilippom. Za voljo bonifikacijskih sekund se je na tretje mesto danes prebil Carapaz, ki zaostaja 6 sekund.

Prejšnji članekVIDEO: Julian Alaphilippe se na vrhunec sezone pripravlja na prav poseben način
Naslednji članekZaščitne maske se vračajo na Dirko po Franciji