Premierno tudi Primož Roglič

Objavljena je štartna lista za današnjo tretjo dirko po Švici. Na njej je tudi slovenski as Primož Roglič, ki se bo prvič v sezoni predstavil na kateri izmed dirk. Slovenci pa bomo imeli še enega predstavnika, Bahrain – McLaren v ogenj pošilja Mateja Mohoriča.

Dolgo smo čakali, danes pa bomo le dočakali prvi dirkaški nastop Primoža Rogliča. Član Jumbo-Visme bo ekipo skupaj s Seppom Kussom in Jonasom Vingegaardom zastopal na 33 kilometrov dolgi kraljevski etapi, ki se bo zaključila s 14-kilometrskim vzponom, na katerem bodo morali kolesarji premagati 1512 višinskih metrov.

Glede na pretekli dve dirki, ko sta slavila Rohan Dennis in Stefan Küng, oba specialista za vožnjo na čas, lahko predpostavljamo, da ima Roglič danes zelo dobre možnosti za najvišja mesta.

Današnja dirka bo imela izmed vseh na štartu največ kolesarskih zvezdnikov. V boj se bodo namreč poleg Rogliča in Mohoriča pognali Romain Bardet, David Gaudu, Dan Martin, brata Yates, Michal Kwiatkowski, Wilco Kelderman, Bob Jungels in še mnogi drugi.

Dirka se prične ob 17:10, prenos pa lahko spremljate na SportKlubu ali na Twitter profilu organizatorja dirke.

Profil današnje tretje dirke po Švici. vir: Digital Swiss
Prejšnji članekTratnik začel slovenske nastope na virtualni dirki po Švici
Naslednji članekRoglič s tehničnimi težavami, Roche zanesljivo do zmage