Pregled dogodkov na kolesarski tržnici

Vedno manj je kolesarjev, ki še ugibajo o svoji usodi. Večina ekip je svojim članom že ponudila sodelovanje ali pa jih obvestila, da pogodbe ne bodo podaljšali.

Astana ohranja jedro moštva

Astana-Premier Tech, kakor se bo kazahstansko moštvo imenovalo v prihodnjem letu, si večjih sprememb v zasedbi ne želi. Do sedaj so pripeljali štiri nove kolesarje, le šesterica pa še nima sklenjene nove pogodbe.

V zadnjem paketu podaljševanj so do enoletnega podaljšanja prišli Ion in Gorka Izagirre, Luis Leon Sanchez, Manuele Boaro, Davide Martinelli, Rodrigo Contreras in Jonas Gregaard. Na ta način je Astani uspelo obdržati večji del kolesarjev, ki so v letošnji sezoni tvorili jedro ekipe.

Izmed pomembnejših članov Astane nove pogodbe za zdaj nimata le Miguel Angel Lopez in Alexey Lutsenko. Prvega se že dolgo povezuje z odhodom iz ekipe, najglasnejše so govorice o selitvi k Movistarju, a za zdaj še ni prišlo do uradne potrditve.

Veliko večje presenečenje pa je dejstvo, da pogodbe še ni sklenil Lutsenko. Osemindvajsetletnik je najboljši kazahstanski kolesar, zaradi česar ga bo kazahstansko moštvo zagotovo želelo obdržati »doma«. Poleg tega ima Lutsenko za seboj zelo dobro sezono, ki jo je kronal z etapno zmago na Dirki po Franciji.

Evropski prvak ostaja zvest moštvu Qhubeka Assos

Pred dnevi je šef ekipe Doug Ryder oznanil, da je uspel pridobiti sponzorje in bo tako dosedanje moštvo NTT s spremenjenim imenom lahko nastopalo tudi v prihodnji sezoni. Jasnost o prihodnosti je prinesla tudi boljši položaj pri pogajanju z dosedanjimi člani.

Danes je pogodbo podaljšal eden glavnih zvezdnikov Giacomo Nizzolo. Italijanski šprinter je v letošnji sezoni postal evropski in državni prvak, privozil pa si je tudi dve etapni zmagi na dirkah najvišjega ranga. Enaintridesetletnik bo osrednja figura moštva Qhubeka Assos tudi v prihodnji sezoni, a za zdaj ob sebi še nima zagotovljenih veliko šprinterskih pomočnikov.

Kje bo kariero nadaljeval Fabio Aru?

Eno večjih še odprtih vprašanj je usoda Fabia Aruja. Italijanu so se pri UAE Emirates že odpovedali, novega delodajalca pa še ni našel. Največji problem 30-letnika je njegova astronomska plača, ki jo je prejemal pri Arabcih. Nobeno moštvo mu ne bo ponudilo plače, ki bi bila vsaj blizu dosedanje številke.

V zadnjem času se Italijana povezuje z odhodom k Vini Zabu-KTM, ki nosi prokontinentalni naziv. Aru naj bi sklenil pogodbo, katere višina bi bila v večini odvisna od njegovih nastopov. Na ta način bi se ekipa obvarovala pred »UAE sindromom«, ki je Aruja mastno plačeval, a v zameno dobil bore malo.

Ena izmed možnih destinacij naj bi bila tudi Qhubeka Assos, kjer bi Aru postal glavni kolesar za etapne dirke. V ekipi že kolesari Dominico Pozzovivo, ki bi bil Arujev glavni pomočnik v gorah. Omenja se tudi možnost selitve v Gazprom-RusVelo, ki se je pred kratkim okrepil z Romanom Kreuzigerjem in Ilnurjem Zakarinom. Dvojec bi lahko nudil močno podporo v gorah.

Prejšnji članekBernala so bolečine v hrbtu pestile že lani
Naslednji članekAnaliza trase Dirke po Franciji 2021