Pregled dogajanja na kolesarski tržnici

Nov dan, novi prestopi. Kolesarska tržnica je še naprej zelo aktivna, kolesarji podpisujejo nove pogodbe in podaljšujejo že obstoječe.

Češki veteran v pomoč Zakarinu

Roman Kreuziger se po dveh letih v južnoafriškem moštvu NTT podaja v Rusijo. Pridružil se bo Gazprom-RusVelu, ki bo v prihodnji sezoni nosilo status prokontinentalne ekipe. Češki veteran se v rusko moštvo seli predvsem kot pomočnik Ilnurja Zakarina, ki se je v ekipo preselil iz vrst CCC-ja. Ruski mladenič bo glavno orožje moštva za napad na skupne zmage na etapnih dirkah.

Kreuziger je svoja najplodnejša kolesarska leta že preživel. V preteklem desetletju je prišel do zmage na Dirki po Romandiji in Dirki po Švici, leta 2015 pa si je privozil peto mesto na Dirki po Franciji. Nekaj zmag je nabral tudi na enodnevnih klasikah, ob svoje ime je zapisal Amstel Gold Race in klasiko San Sebastian.

Trek-Segafredo v svoje vrste zvabil danskega talenta

V ameriško moštvo Trek-Segafredo prihaja danski mladenič Jakob Egholm, ki je že zadnji dve leti kolesaril v Ameriki. Egholm se z dosežki v zadnjem času ne more pohvaliti. Letos je dirkal zelo malo, najboljši rezultat je dosegel na državnem prvenstvu do 23 let, kjer je bil enajsti.

Egholm je eden glavnih trening parterjev Madsa Pedersena, ki prav tako nastopa za Trek-Segafredo. Prav zaradi povezave s Pedersenom je najbrž Egholm prišel do odmevnega prestopa. Pedersen je prestop 22-letnika pozdravil z veliko navdušenja, na Twitter je nemudoma zapisal »Jaaaaaaa!«

Egholm po kolesarski izobrazbi spominja na Pedrsena. Oba Danca se najbolje znajdeta na enodnevnih dirkah, kjer v cilj skupaj pride zredčena glavnina.

Mitchelton-Scott podaljšal pogodbo Novozelandcev

Včeraj smo poročali, da so pri Mitchelton-Scottu podaljšali pogodbo sedmim Avstralcem, danes pa so bili na vrsti Novozelandci. V Avstralskem moštvu so v letošnji sezoni nastopali štirje in prav vsi bodo v ekipi ostali še prihodnje leto.

Georgia Williams je edina novozelandska predstavnica v ženski ekipi Mitchelton-Scotta. Pogodbo je podaljšala za eno leto, tako da bo v prihodnjem letu združila moči z našo Urško Žigart.

Med moškimi so pogodbo podaljšali Dion Smith, Sam Bewley in Jack Bauer. Vsi trije si bodo mesto v moštvu z Luko Mezgecem delili še vsaj dve leti.

Prejšnji članekUmrl nekdanji trener Grega LeMonda in Lanca Armstronga
Naslednji članekAlex Dowsett zaradi okužbe prestavlja lov na rekordno uro