V nedeljo lahko pozdravite Primoža Rogliča na dobrodelnem Zlatem krogu

V nedeljo, 9. oktobra, bo Primož Roglič v družbi navdušenih kolesarjev prevozil tako imenovani Zlati krog po Mariboru in okolici. Dogodek je dobrodelne narave, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena dobrodelni fundaciji Primoža Rogliča.

Po predčasnem koncu sezone, potem ko bo zaradi okrevanja po poškodbi Primož Roglič izpustil Dirko po Lombardiji, bo najpriljubljenejši slovenski kolesar na kolo sedel v Sloveniji. V nedeljo se bo pojavil v Mariboru in po njegovi okolici naredil dobrodelni krog.

Slovenski šampion se bo na progo v družbi kolesarskih navdušencev podal ob 11. uri s trga Leona Štuklja v Mariboru. Sedemdeset kilometrov dolga trasa bo vodila od Maribora mimo Hoč, Starš vse do Ptuja, kjer sledi obrat v smeri proti Mariboru, tokrat mimo Vurberka in Dupleka.

Trasa Zlatega kroga. (vir: primozroglic.com)

Roglič se bo v družbi kolesarjev na trg Leona Štuklja vrnil okoli 14.15. Tam bo nato na voljo navijačem, s katerimi bo preživel nekaj časa. Glavni dogodek po povratku pa bo dobrodelna dražba, na kateri bo mogoče kupiti dvokolo iz oglasa Nove KBM, v katerem nastopa Roglič z ženo Loro, Rogličev dres in nekaj edinstvenih ur znamke Tissot, ki je osebni sponzor Primoža Rogliča.

Prosta mesta za vožnjo ob boku Primoža Rogliča so bila hitro zasedena, zato prijava žal ni več mogoča. Vseeno pa lahko zbrano druščino kolesarjev, ki ji bo poveljeval slovenski zvezdnik, pridete podpreti ob cesto ali pa se ustavite v Mariboru na glavnem trgu in se udeležite dobrodelne dražbe.

Ves zbrani denar bo namenjen fundaciji Primoža Rogliča. Ta s sredstvi podpira razvoj kolesarjenja med osnovnošolskimi otroki, hkrati pa finančno podpira tudi mladoletne perspektivne športnike iz različnih športnih panog.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Prejšnji članekMohorič dokazal odlično formo z drugim mestom na dirki Gran Piemonte
Naslednji članekUCI z novimi pravili nad kronometrske zvijače moštev