Poroka ali svetovno prvenstvo? Španec je moral izbrati

Jesus Ezquerra preživlja pestre dneve. S strani španskega selektorja je bil prvič v 11-letni karieri vpoklican v reprezentanco za svetovno prvenstvo. A usoda je hotela, da se termin boja za mavrično majico prekriva z njegovim poročnim dnem.

Španski kolesar Jesus Ezquerra, član ekipe Burgos-BH, si pred tremi leti, ko je na zadnji etapi Dirke po Španiji zaprosil svoje dekle, verjetno ni predstavljal, da bo imel 25. septembra poln dan. A ravno na ta dan bo Španec odsoten, ne le, da se ne more udeležiti poroke, takrat bo na povsem drugem koncu sveta.

Ezquerra je svoje dekle zaprosil kar s kolesa med zadnnjo etapo Dirke po Španiji 2019. (vir: twitter)

V minulih dneh je Ezquerra odlično nastopal na Dirki po Španiji in prišel na radar španskega selektorja. Uvrstil se je na precej razširjen seznam morebitnih reprezentantov, ki v normalnih okoliščinah ne bi bili izbrani v osmerico kolesarjev, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu.

Letošnje leto pa je daleč od običajnega. Premierno predstavljen sistem izpadanja ekip iz World Tour razreda je s seboj prinesel razdejanje. Ekipe, katerim grozi izpad, so namreč svojim kolesarjem prepovedale nastop na svetovnem prvenstvu, saj njihove usluge potrebujejo pri nabiranju krvavo potrebnih točk.

Ena izmed tovrstnih ekip je tudi Movistar, ki vsako leto v veliki meri sestavlja špansko reprezentanco. Številni kolesarji španske ekipe tako niso smeli odpotovati v Avstralijo in selektor je moral rezerve iskati na razširjenem seznamu.

Našel jo je v Jesusu Ezquerri, ki je bil priložnosti verjetno vesel, dokler ni spoznal, da svetovno prvenstvo sovpada z njegovo poroko. Kako je potekal pogovor z zaročenko, v katerim ji je povedal, da po treh letih čakanja še ne bo dočakala poročnega dne, ne vemo. A če gre sklepati po izjavi bodočega moža, je vse skupaj sprejela precej dobro.

Če je za nekaj takšnega, potem sprememba termina boli nekoliko manj. Zamaknila bova za teden dni. Moja bodoča žena je zelo vesela in navdušena nad dogajanjem, saj ve, da so to moje sanje. Oboje je pomembno, poroka celo bolj. Zame je ona najpomembnejša, a sva se odločila za zamik,” je povedal 31-letnik.

Španski kolesar, ki je vpoklic opisal, kot “zares veliko presenečenje” bo v Avstraliji nudil svoje usluge Marcu Solerju. Član UAE Emiratesov je po odpovedi mnogih potencialnih kapetanov prišel do vodilne vloge v reprezentanci.

Prejšnji članekRabljena kolesa profesionalnih kolesarjev na voljo splošni javnosti
Naslednji članekZgodovinsko: Vatikan na svetovno prvenstvo pošilja svojega predstavnika