Poraščene noge Primoža Rogliča nasmejale kolesarski svet

Primož Roglič po 6-mesečnem premoru zopet dirka. A njegova podoba še ni povsem pripravljena na tekmovalni ritem, o čemer pričajo močno poraščene noge, ki so nasmejale kolesarski svet.

Kolesarji so večkrat tarče posmeha širše javnosti zaradi gladko pobritih nog. A med kolesarskimi navdušenci je to nekaj običajnega in si tarča posmeha predvsem, če imaš noge poraščene. Dlake na nogah namreč povečujejo zračni upor in s tem povzročajo izgubo časa, ki si je tekmovalci na najvišjem nivoju ne morejo privoščiti.

Vsaj do sedaj se je zdelo tako.

Primož Roglič je namreč na dirko Tirreno-Adriatico prišel v ‘zimski podobi’. Na drugi etapi je fotografija razkrila, da nog še ni uspel pobriti, kar so kolesarski navdušenci pospremili s smehom.

Ekipa Jumbo-Visme je poudarjala, da Roglič na dirko ne prihaja po rezultat in da na njem ni nikakršnega pritiska. Več kot očitno to drži, saj bi v nasprotnem primeru noge zagotovo izgledale precej drugače.

Slovenec sicer po dveh etapah kaže precej dobro formo. Zaradi zdravstvenih težav Wouta van Aerta, ki je na dirko prišel kot kapetan, vse bolj kaže na to, da bo prva violina postal prav Roglič, ki je bil v zaključku druge etape najbolj aktiven član Jumbo-Visme.

Zanimivo bo torej videti, ali bo ekipa spremenila načrte in Slovencu vseeno naložila rezultatsko breme in tako skušala pustiti dober vtis na dirki. Roglič trenutno zaseda 11. mesto v skupnem seštevku in za vodilnim Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) zaostaja 49 sekund, medtem ko njegov klubski kolega Wilco Kelderman (Jumbo-Visma) zaostaja sekundo manj.

Prejšnji članekJan Tratnik najhitrejši, odličen tudi Pogačar
Naslednji članekTadej Pogačar po mnenju Toma Boonena na slabšem zaradi vožnje Colnaga