Policisti ustrelili voznika, ki je z avtomobilom med dirko zapeljal v skupino kolesarjev

V Združenih državah Amerike, natančneje v zvezni državi Arizoni, je ta konec tedna potekala 13. izvedba kolesarske dirke Bike the Bluff. Kar bi moral biti vesel dogodek, se je kmalu prelevilo v nočno moro za vse udeležence dirke.  

VeloNews poroča, da je v ZDA prišlo do tragičnega razpleta kolesarske dirke za prvaka zvezne države. Voznik poltovornjaka je namreč zapeljal v skupino kolesarjev in pri tem težje poškodoval 6 udeležencev.

Voznik avtomobila je nato pobegnil s prizorišča dogodka, v lov za njim pa se je podala policija, ki ga je kasneje tudi ujela. Voznika avtomobila je policist tudi ustrelil, po poročanjih lokalnih medijev pa naj bi bil v kritičnem, a stabilnem stanju.

Udeleženci dirke, ki jih je zadel avtomobil, so bili prepeljani v bližnjo bolnišnico. VeloNews poroča, da so štirje v izjemno kritičnem stanju, eden naj bi bil v bolnišnico prepeljan celo s helikopterjem. Dva poškodovanca sta v kritičnem, a stabilnem stanju, po nesreči pa naj bi v bolnišnico samostojno prišlo še nekaj kolesarjev, ki so ob nesreči doživeli manjše poškodbe.

»Našo skupnost je incident močno pretresel. Naše misli in molitve so namenjene žrtvam in njihovim družinam,« je povedala Kristine Sleighter, predstavnica policijske postaje.

O dogodku je poročal tudi The New York Times, ki navaja, da se je incident zgodil v času, ko je na progi tekmovala skupina nad 55 let. Ta je z dirko šele začela, po besedah gledalcev so prevozili le okoli 2,5 kilometra.

Kaj točno je botrovalo k odločitvi voznika, da zapelje v skupino kolesarjev, še ni jasno, prav tako ni znano, kakšna kazen ga čaka. Na srečo so vsi udeleženci nesreče preživeli tragičen dogodek, ki želimo, da ostane izjema.

Prejšnji članekV Kopru bomo dobili novega državnega prvaka na cestni dirki
Naslednji članekMatej Mohorič bo na Dirki po Franciji ponosno razkazoval majico državnega prvaka