Pogi Team bo skrbel za razvoj mladih kolesarjev

Tadej Pogačar rad poudari, da velik del »krivde« za njegove uspehe nosi njegov domači klub KD Rog. Vedno se rad vrača »domov«, sedaj pa se je odločil storiti še korak dlje. Skupaj s KD Rogom namreč ustanavlja novo kolesarsko ekipo.

V tradicionalnem pregledu športnih dogodkov preteklega leta v oddaji Športnih 366 na TV Slovenija, je v studiu gostoval Tadej Pogačar. Poleg vseh spominov o zmagi na Dirki po Franciji, je v studio prinesel tudi prav posebno novico.

S slavnostnim razkritjem dresa je naznanil novo moštvo za mlade kolesarje. Člani Pogi Teama bodo kolesarji od kategorije najmlajših dečkov pa vse do starejših mladincev. Starejše kategorije pa bodo še vedno pripadale Ljubljani Gusto Santic.

»Skupaj s KD Rogom ustanavljamo novo ekipo Pogi Team. Hočem nekaj vrniti ekipi, v kateri sem se kalil kot kolesar. Ta dres bodo nosili kolesarji od najmlajših dečkov do starejših mladincev,« je z nasmehom na obrazu povedal 22-letnik.

»Volk s Klanca pri Komendi« je razkril, da bodo ekipo podpirali nekateri izmed njegovih osebnih sponzorjev, del pokroviteljev pa bo zagotovil KD Rog.

Pogačar je kolesarsko »osnovno šolo« opravil pri KD Rogu, nato pa je leta 2017 preselil v članske vrste ROG-Ljubljane oziroma Ljubljane Gusto Xaurum, kot se je ekipa imenovala leto kasneje. V dveh sezonah med člani je storil dovolj, da si je prislužil prestop v svetovno serijo, kjer nastopa še danes.

Prejšnji članekLuka Pibernik naznanil konec športne poti
Naslednji članekKako bo oblečena karavana v letu 2021